Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 10:06

Ενημέρωση μαθητών του 4ου Δημοτικού Καλαμάτας για το ελαιόλαδο

Γράφτηκε από τον

 

Για το ελαιόλαδο, για την παραγωγή και την ποιότητα του σπουδαίου αυτού για τη Μεσσηνία προϊόντος, ενημερώθηκαν χθες οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ενώ έκαναν και δοκιμές γευσιγνωσίας.

Την ενημέρωση στα παιδιά έκαναν ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Αρις Παπανικολάου και ο χημικός - γευσιγνώστης Νίκος Κουτσούκος, ενώ τις δοκιμές επιμελήθηκα οι γεωπόνοι Δήμητρα Δημητρούλια και Τάσος Πάττας.

Η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Πάλλη μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για σημαντική δράση του σχολείου, που περιλαμβάνει επισκέψεις σε ελαιοτριβεία και στο Εργαστήρι Γευσιγνωσίας του ΤΕΙ.

Παρατήρησε πως είναι βιωματική μάθηση, που θέλουν να γίνεται πιο συχνά και σημείωσε: “Τα παιδιά είναι οι αυριανοί καταναλωτές και κυρίως οι αυριανοί πολίτες που θα μείνουν εδώ, θα διατηρήσουν το ελαιόλαδο, θα το αλλάξουν και θα το προωθήσουν. Η Μεσσηνία είναι ένας ευλογημένος τόπος που παράγει αυτό το προϊόν και πρέπει να το διαφυλάξει. Η δράση μας αυτή είναι ένα άνοιγμα του σχολείου που γίνεται με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Περιφερειακής Ενότητας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας”.

Τα παιδιά είχαν ερωτήσεις και απορίες που αφορούσαν κυρίως το δάκο, ενώ στη γευσιγνωσία προσπάθησαν να ξεχωρίσουν το ποιοτικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το προβληματικό – ελαττωματικό.

Γονείς μετά τις δοκιμές γευσιγνωσίας έδιναν στα παιδιά φέτες ψωμί με λάδι και με ελιές.

Γ.Σ.