Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 09:36

Εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Καλαμάτας σε διεθνές πρόγραμμα στο Λονδίνο

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Καλαμάτας σε διεθνές πρόγραμμα στο Λονδίνο

 

Πέντε εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Λονδίνο από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με το σχέδιο «Guiding the development of responsible citizenship in schools» που θα διαρκέσει δύο χρόνια (2018 - 2020).

Συγκεκριμένα οι Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρία Παραρά, Αθανασία Θεοχάρη, Σταυρούλα Σάλμα και Ασημίνα Ξουλεή  συναντήθηκαν με εκπαιδευτικούς από το Ην. Βασίλειο (Glebe Primary School), την Ουγγαρία (Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium) και την Πολωνία (Publicana Szkola Podstawowa w Zblewie) και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις, δραστηριότητες και σεμινάρια που είχαν οργανώσει οι μαθητές και οι καθηγητές του Αγγλικού Σχολείου.

Όλες οι δραστηριότητες αφορούσαν θέματα ενεργοποίησης των μαθητών προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες. Έχοντας ως γνώμονα τους 17 στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, αναζητήθηκαν τρόποι ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσω του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση του αγγλικού εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και να επισκεφθούν χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η επόμενη διακρατική συνάντηση έχει οριστεί για τον Μάιο του 2019 στην Καλαμάτα.


NEWSLETTER