Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 18:24

Εκπαιδευτήρια “Μπουγά”: Συγκίνησαν οι μαθητές ρωτώντας κι εξηγώντας «Τι θα πει παιδί»

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτήρια “Μπουγά”: Συγκίνησαν οι μαθητές ρωτώντας κι εξηγώντας «Τι θα πει παιδί»

Χαμόγελα, συγκίνηση και ελπίδα σκόρπισαν την Κυριακή το βράδυ μικροί και μεγάλοι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην παράσταση «Τι θα πει παιδί;» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Οι μικροί μαθητές της Β’ Δημοτικού και οι μαθητές της ομάδας Λογοτεχνίας καθήλωσαν το κοινό, με απλές αφοπλιστικές ερωτήσεις για σπουδαία ζητήματα - θυμίζοντας στους μεγάλους ότι τα παιδιά είναι μικρά πλάσματα με μεγάλα όνειρα, υπαρξιακές απορίες και πλούσια συναισθήματα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η εμψυχώτρια της ομάδας Λογοτεχνίας, Χριστίνα Δίμιζα, που σκηνοθέτησε την εκδήλωση.

Η κατάμεστη αίθουσα συχνά πλημμύρισε από γέλια, καθώς τα παιδιά προσέγγισαν με χιούμορ ακόμα και θέματα όπως ο έρωτας, η φιλία, η απώλεια, το διαζύγιο, η υπερπροστασία, η γνώση, ο Θεός. Δεν έλειψαν όμως και τα δάκρυα, όταν με γλυκό χαμόγελο παρακίνησαν τους γονείς να είναι παρόντες στη ζωή των παιδιών τους σήμερα, αν θέλουν να υπάρχουν στις αναμνήσεις των παιδιών τους αύριο.

Οι μαθητές, που είχαν γράψει τα δικά τους συνθήματα, διαδήλωσαν την ανάγκη τους η παιδική ηλικία να αναγνωρίζεται χωρίς να στραγγαλίζεται, και διεκδίκησαν από τους σημαντικούς ενήλικους της ζωής τους την εμπιστοσύνη που δείχνει κανείς σε έναν σπόρο. Ο καλός γεωργός για παράδειγμα φροντίζει τον σπόρο, αλλά δεν προσπαθεί να του μάθει τι να γίνει όταν μεγαλώσει.

Σαν αληθινοί καλλιτέχνες, οι μαθητές άγγιξαν τις πιο ευαίσθητες χορδές όλων των θεατών, μοιράζοντας αλήθειες και διαλύοντας μύθους γύρω από το «τι θα πει παιδί». Η ερώτηση μία, οι απαντήσεις πολλές, και καθένας κάτι πήρε βαθιά στην καρδιά του φεύγοντας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι δασκάλες της Β΄ Δημοτικού Ελένη Γέτου και Δωράνθη Κυριοπούλου, που επιμελήθηκαν το αφιέρωμα, ζήτησαν στο τέλος το πιο ζεστό χειροκρότημα για τα παιδιά - και όλοι οι θεατές το πρόσφεραν απλόχερα.


NEWSLETTER