Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 09:18

Μεσσηνία: Τρίωρη στάση εργασίας σε γυμνάσια και λύκεια

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Τρίωρη στάση εργασίας σε γυμνάσια και λύκεια

Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα Δευτέρα τα Δ.Σ. της Α’ και Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά το σύστημα διορισμών.

Η στάση των ΕΛΜΕ θα γίνει από τις 8 έως τις 11 π.μ. για τα ημερήσια σχολεία, ενώ για τα εσπερινά σχολεία ξεκινά από τις 8.30 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει επίσης στάση από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ στις 3 μ.μ. στη Βουλή, όπως γίνεται γνωστό από σχετική ανακοίνωση.

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου μετέχει σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας, με αίτημα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων κι αναπληρωτών.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση: “Το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών παγιώνει έναν ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων, τους οποίους και οδηγεί σ΄ έναν «αγώνα δρόμου» για την απόκτηση επιπλέον προσόντων και πιστοποιήσεων, με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος, με μοναδικό σκοπό ν’ αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι «ικανοί» και «επαρκώς καταρτισμένοι». Παράλληλα, η προϋπηρεσία που με τόσους κόπους και θυσίες κατοχύρωναν, παύει να έχει πρωτεύουσα σημασία”.

 

 

 

 

 


NEWSLETTER