Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 17:46

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε πρόγραμμα Erasmus+

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε πρόγραμμα Erasmus+

 

Στην Πεσκάρα της Ιταλίας μετέβησαν την Κυριακή εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 ως συνεργάτες σε εκπαιδευτικό έργο με τίτλο «Μετατροπή FabLab σε SteamLab» που θα έχει

διάρκεια δύο έτη.

Το έργο εστιάζει στη μετατροπή της παραδοσιακής διδακτικής προσέγγισης του STEAM σε μια πιο ολοκληρωμένη και πολύπλευρη διδασκαλία, όπου ο μαθητής δεν είναι παρατηρητής και παθητικός δέκτης της νέας γνώσης, αλλά θέτει τον εαυτό του στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με πειράματα, με προκλήσεις, με πρωτοβουλίες και απαραίτητη έρευνα.

Υπό την ομπρέλα του STEAM κάθε σχολείο – εταίρος θα αναλάβει και θα εργαστεί σε μια επιμέρους πτυχή του. Οι μαθητές του σχολείου θα εργαστούν με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους στην έρευνα και τη κατασκευή αρχαίων ελληνικών μηχανισμών με σκοπό την διαθεματικότητα και τη συνεργασία. Η νέα διδακτική προσέγγιση του STEAM θα επιτευχθεί με τη συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με 5 σχολεία της Ευρώπης (Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία). Ηδη από την πρώτη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εργαστήρι τεχνολογίας σε δημοτικό σχολείο της Ιταλίας, νεοαποκτηθείσες γνώσεις αναμένεται να φέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την βελτίωση του διδακτικής προσέγγισης και της διαθεματικότητας από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER