Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 16:56

Σεμινάρια ρητορικής από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Σεμινάρια ρητορικής από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σεμινάρια διοργανώνουν το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τους Συνδέσμους Φιλολόγων Πελοποννήσου και την «Ελληνική Ενωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση».

Αυτά είναι τα εξής: “Τα ρητορικά αγωνίσματα στη σχολική τάξη”: αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο 4ο Λύκειο Τρίπολης στις 4 μ.μ. για τους εκπαιδευτικούς Αρκαδίας και Αργολίδας. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο: ομιλία: Ιωάννης Σόλαρης συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ΠΕ02 Φιλολόγων – ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου «Εισαγωγή στα αγωνίσματα της Ρητορικής». Βιωματικό εργαστήριο: Αλεξάνδρα Δημακοπούλου συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕ02 Φιλολόγων – ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου «Ενταξη της ρητορικής παιδείας στην εκπαιδευτική πράξη: παράδειγμα διδακτικού σεναρίου για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας». «Ρητορικές δραστηριότητες στη διδακτική πράξη»: την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας στις 4 μ.μ. για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε επιμόρφωση ρητορικής. Εισηγήσεις: Βάλια Λουτριανάκη φιλόλογος (Αρσάκειο Ψυχικού), DEA ( Paris IV-Sorbonne), υποψήφια διδάκτωρ του Τομέα Παιδαγωγικής ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της «Ελληνικής Ενωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση» και Παναγιώτα Γιαννοπούλου απόφοιτος μεταπτυχιακού Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και εκπαιδεύτρια ρητορικής. «Ρητορικές δραστηριότητες στη διδακτική πράξη»: την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας στις 4 μ.μ. για τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε επιμόρφωση ρητορικής. Εισήγηση: Παναγιώτα Γιαννοπούλου.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια πρέπει να αποστείλουν e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα στοιχεία τους (όνομα, επώνυμο και σχολείο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση retorikoiagones@gmail.com έως και σήμερα. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


NEWSLETTER