Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 16:21

Στη Γερμανία μαθητές και καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στην Μπράουνσβαϊγκ της Γερμανίας βρέθηκαν από τις 10 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, 2 καθηγητές και 5 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+ «Odyssey - Migration and its influence on teenagers».

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης: Ευγενία Μπότη, Παναγιώτης Παπαμιχαήλ, Στυλιανός Πράττης, Μελία Σκουριά και από τη Β΄τάξη η Σταυρούλα Κουτσιούκου μαζί με τους καθηγητές τους Σπυριδούλα Κλαμπατσέα και Γιώργο Καλαποθαρέα, συναντήθηκαν με τους μαθητές και καθηγητές των άλλων 4 χωρών του προγράμματος και πήραν μέρος σε δραστηριότητες σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Γερμανικό σχολείο “Gymnasium Neue Oberschule”.

Οι μαθητές εκπόνησαν εργασίες που αφορούσαν στην επιρροή των μεταναστών των χωρών τους στην τοπική κοινωνία και συμμετείχαν σε ομαδικές εργασίες τόσο στο σχολείο όσο και έξω από αυτό. Αξίζει να σημειωθεί η επίσκεψη στο διαδραστικό μουσείο μετανάστευσης στο Bremerhaven, στο οποίο οι μαθητές με βιωματικό τρόπο προσέγγισαν το πολύπλευρο και ευαίσθητο αυτό θέμα. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη, να επισκεφτούν ένα ορυχείο της περιοχής, να κάνουν πατινάζ, να γνωριστούν μεταξύ τους μιλώντας Αγγλικά, και να εμβαθύνουν στον πολιτισμό μιας άλλης χώρας.