Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 15:29

Ενωση Συλλόγων Γονέων: Προβλήματα καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 Προβλήματα καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία της Καλαμάτας διαπιστώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων του δήμου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της μετά από ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο.

Η Ενωση καλεί τους συλλόγους γονέων “να αντιδράσουν σε αυτήν την κατάσταση, συντονισμένα” και διοργανώνει για τον σκοπό αυτό σύσκεψη, σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της η Ενωση, “η πλειονότητα των σχολείων, με ελάχιστες εξαιρέσεις αυτές των νεόδμητων σχολικών μονάδων, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα στις τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι μαθητές”. Παράλληλα επισημαίνεται ότι ο μικρός αριθμός εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων “με 8μηνες συμβάσεις ή συμβάσεις έργου, δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κάθε σχολικής μονάδας”, με συνέπεια -όπως τονίζεται- “αρκετοί σύλλογοι να αναγκάζονται με ευθύνη τους και με δικά τους έξοδα να απασχολούν επιπλέον ώρες το προσωπικό της καθαριότητας, προσπαθώντας να καλύψουν το πρόβλημα”.

Καταλήγοντας η Ενωση στην ανακοίνωσή της, καλεί αφ’ ενός “την διοίκηση του δήμου να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεση λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων” και αφ’ ετέρου “την κυβέρνηση, διά των αρμοδίων υπουργείων, να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, που θα παρέχει τις υπηρεσίες του καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και όχι μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων”.