Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 19:18

«Εκπαίδευση, Παιδεία, δεξιότητες, η επόμενη μέρα»

Γράφτηκε από την
«Εκπαίδευση, Παιδεία, δεξιότητες, η επόμενη μέρα»

Εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση, Παιδεία, δεξιότητες, η επόμενη μέρα» έγινε την Τετάρτη στο ξενοδοχείο "Rex" στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σε τομείς που χαρακτηρίζονται καινοτόμοι, προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό, καλλιεργούν δεξιότητες και ενδυναμώνουν την εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και παρουσιάστηκε το τριετές πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση "οι καινοτόμες πρακτικές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τον τομέα της περιγραφικής αξιολόγησης, η οποία έρχεται να εκσυγχρονίσει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αξιολογούνται μέσω ενός βαθμού εισάγοντας την περιγραφή, την ανάλυση και την αιτιολόγηση της σχολικής συμπεριφοράς σε γνωστικό και συμπεριφοριστικό επίπεδο". Οι πρακτικές αφορούσαν, επίσης τον τομέα της ευρωπαϊκής κατεύθυνσης "που συμβάλλει στην προετοιμασία των μαθητών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα αλλά και τον τομέα των τεχνών που καλλιεργούν το ήθος, εξάπτουν τη φαντασία και καλλιεργούν ψυχικά τα παιδιά όλων των ηλικιών".

Παρουσιάσθηκε επίσης "το πιλοτικό πρόγραμμα των αρχαίων ελληνικών στο Δημοτικό του σχολείου, σε συνεργασία με τη κ. Βολονάκη καθώς επίσης και του εθελοντισμού που διδάσκει το πιο σημαντικό μάθημα, που δεν είναι άλλο από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη".

Ομιλήτρια ήταν και η κ. Κουλουμπαρίτση, επίτιμη σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδος και συνεργάτης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

 


NEWSLETTER