Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 16:00

Νέα σενάρια για συγχώνευση Πανεπιστημίου - ΤΕΙ

Γράφτηκε από τον
Νέα σενάρια για συγχώνευση Πανεπιστημίου - ΤΕΙ

Σενάριο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εξετάζει το υπουργείο Παιδείας μετά το "ναυάγιο" του σχεδίου συγχώνευσης του πρώτου ιδρύματος με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Κανένας όμως δεν γνωρίζει αν το νέο σενάριο συμπεριλαμβάνει τριπλή συγχώνευση μεταξύ των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Πελοποννήσου και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. αφού τα δύο τελευταία ιδρύματα είναι έτοιμα να ενωθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προέκυψε μετά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου. Τμήματά του λειτουργούν επίσης στη Ναύπακτο, στο Αίγιο, στον Πύργο και στην Αμαλιάδα. Η σκέψη για συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν προχώρησε επειδή δεν την συζητούσε η ηγεσία του Πανεπιστημίου. Ετσι εξετάστηκε το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όμως το σχέδιο ναυάγησε και πλέον εξετάζονται τρία νέα σενάρια:

α) Η συγχώνευση όλου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

β) Η διχοτόμηση του ΤΕΙ και η συγχώνευση του ενός μέρους με το Πανεπιστήμιο Πατρών και του άλλου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

γ) Η μετεξέλιξη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε πανεπιστήμιο.

Θ.Λ.


NEWSLETTER