Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 19:53

Ιστορική επισκόπηση της πόλης των Φιλιατρών από μαθητές Γ' Γυμνασίου

Γράφτηκε από τον
Ιστορική επισκόπηση της πόλης των Φιλιατρών από μαθητές Γ' Γυμνασίου

Μια ιστορική επισκόπηση της πόλης των Φιλιατρών έχουν ετοιμάσει και θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου της πόλης, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 του μηνός στις 8.30 το βράδυ στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με την επιμέλεια και τη φροντίδα του οποίου πραγματοποιείται η εκδήλωση:

«“Σκοπός της ζωής μας, δεν είναι η χαμέρπεια… σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη” έγραψε κάποτε ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατρών, ορμώμενος από το γενικό κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί σε όλα τα τεκταινόμενα της χώρας μας, την τελευταία δεκαετία, είναι στην ευχάριστη θέση να προτείνει το δικό του “λιθαράκι”, προκειμένου να οδηγηθεί σταδιακά ο άνθρωπος στην παύση της τραγικής του κατρακύλας.

Οι στόχοι που απορρέουν από το τόλμημα αυτό είναι πολλαπλοί:

Το χτίσιμο συναισθηματικών δεσμών με τον τόπο που ζουν και αναπτύσσονται οι μαθητές μας, μέσω της γνώσης της θαυμαστής ιστορίας του.

Ο απεγκλωβισμός των εφήβων από πεπατημένες συνήθειες και οδούς σχολικών εκδηλώσεων, που ούτε συνάδουν ούτε τιμούν τη σχολική κοινότητα.

Η δόκιμη παιδεία που επιφέρουν η συνεργασία, η οικειότητα, η συνέπεια.

Ο Σύλλογός μας, υποκινούμενος πάντα από “το συμφέρον του παιδιού”, προσπαθεί πάντα, και εν μέσω πολλών εμποδίων, προκειμένου να μεταφέρει στα παιδιά αισιοδοξία, σεβασμό, αυτοεκτίμηση, αγάπη!

Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι μαχητές, να ονειρεύονται, να δρουν με αυτοπεποίθηση, να βάζουν υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουν! Θέλουμε να έχουν ήθος!

Θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν πολίτες του κόσμου, να ζουν ευτυχισμένη ζωή, να νιώθουν πάντα ανοιχτή την αγκαλιά της ιδιαίτερης πατρίδας τους».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER