Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 13:00

Aνοιχτή επιστολή στους δημότες Γυθείου για τα σκουπίδια από την Επιτροπή κατοίκων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις 15 Οκτ. 2010, μετά από κάλεσμα μιας ομάδας συμπολιτών (της « Πρωτοβουλίας Ενημέρωσης για την Κρίση»),  πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου συγκέντρωση – συζήτηση με θέμα τα σκουπίδια.
Οι εκατοντάδες κάτοικοι που συμμετείχαν αποφάσισαν παμψηφεί:
Α. Τη συλλογή υπογραφών για την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,
Β. Τη συγκρότηση , μέσα από τη συγκέντρωση, μιας Επιτροπής Αγώνα, με εντολή να προβεί σε κάθε πρόσφορη ενέργεια για την άμεση  αποκομιδή των απορριμμάτων και την απολύμανση της πόλης.
Παρά τις δυσκολίες της προεκλογικής περιόδου (και, κυρίως , την καχυποψία των υποψηφίων δημάρχων απέναντί της), η 25μελής Επιτροπή, κρατώντας αυστηρή ουδετερότητα, σε διάστημα τριών εβδομάδων, κατάφερε να επιτύχει τα εξής:
1. Να συλλέξει, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 1426 υπογραφές, τις οποίες ( αφού τις φωτοτύπησε και τις ταξινόμησε σε 10 ογκώδεις τόμους) απέστειλε, μαζί με τις αντίστοιχες επιστολές και φωτογραφίες, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, από τον Δήμο, την Νομαρχία και την Περιφέρεια μέχρι την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος, και φυσικά τα συναρμόδια Υπουργεία  και τον Πρωθυπουργό.
Να σημειωθεί ότι και μετά την αποστολή, οι κάτοικοι εξακολούθησαν να φέρνουν υπογραφές, οι οποίες έφτασαν τις 1800.
2. Να γνωστοποιήσει το ζήτημα μέσω του Τύπου, όπως και να δημιουργήσει ιστότοπο στο διαδίκτυο  (EPAGYTHEIO.BLOGSPOT.COM)
3. Να προβεί σε αλλεπάλληλες παραστάσεις στο Δήμο Γυθείου και να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη στην Τρίπολη, απαιτώντας τα αυτονόητα.
4. Να έρθει σε επαφή (όχι πάντα επιτυχή) με διαφόρους φορείς της πόλης.
5. Να αποτρέψει τον εφησυχασμό της τοπικής κοινωνίας  μετά την μερική αποκομιδή των σκουπιδιών από τη βιτρίνα της πόλης.
6. Να διερευνήσει τρόπους και συνεργασίες για ριζικότερη αντιμετώπιση του θέματος.
7. Να καταστήσει κατανοητό σε σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας  ότι η μόνη αξιόπιστη εγγύηση για να μην υποτροπιάσει το πρόβλημα είναι η διεύρυνση του αγώνα τους.
Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους συμπολίτες μας , ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους απόψεις – και εκλογικές τους προτιμήσεις – να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση γιατί, δυστυχώς η αδιαφορία της Πολιτείας και η ανικανότητα του Κράτους, έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι συνεχίζονται και μετά τις όποιες, δημοτικές, περιφερειακές και κοινοβουλευτικές εκλογές.
Η Επιτροπή Αγώνα θα συγκαλέσει ανοιχτή απολογιστική συγκέντρωση, για να λογοδοτήσει απέναντι σε όσους την εμπιστεύτηκαν, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στον τοπικό Τύπο και σε σχετική αφίσα.

Για την 25μελή  Επιτροπή Αγώνα
το 5μελές Συντονιστικό Οργανο
Α. Σιμιστήρας, Α. Καβαλιεράκη, Μ. Καζής, Μ. Παπαϊωάννου, Α. Γαλάταλη-Σαββόγλου,

Δέκα ημέρες μετά τη συγκέντρωση της 15 Οκτωβρίου για την κήρυξη του Δήμου Γυθείου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, οι 1500 συμπολίτες που συνυπέγραψαν  το αίτημα είδαν, επιτέλους, να απομακρύνονται οι σωροί των σκουπιδιών από τη  ¨βιτρίνα¨ της πόλης.
Το γεγονός ότι μέχρι πριν ένα μήνα ο Δήμος είχε καταντήσει αποπνικτική χωματερή χρεώνεται εξ΄ ημισεία στις δημοτικές και κρατικές αρχές.
Το γεγονός ότι σήμερα μπορούμε, τουλάχιστον, να αναπνέουμε πιστώνεται εξ΄ ολοκλήρου στην κινητοποίηση των δημοτών.

…………………………………………………………………………………………………

Θα πρέπει να σημειωθεί  πάντως η στάση του Π. Τατούλη,  ο οποίος  παρενέβη  σιωπηλά χωρίς να το χρησιμοποιήσει στην μάχη των περιφερειακών εκλογών, συναντήθηκε με την επιτροπή και με δική του διαμεσολάβηση κλείστηκε η συνάντηση μελών της επιτροπής με τον Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου Φ. Χατζημιχάλη ο οποίος δεσμεύτηκε να βρει τα απαιτούμενα κονδύλια για να μαζευτούν οι τόνοι σκουπιδιών που πνίγουν την περιοχή.

Από ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER