Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 13:09

Αντιπροσωπεία ρωσικού πανεπιστημίου στο ΤΕΙ

Γράφτηκε από την
Αντιπροσωπεία ρωσικού πανεπιστημίου στο ΤΕΙ

 

Αντιπροσωπεία του ρωσικού Πανεπιστημίου "Φιλίας των Λαών" επισκέφτηκε την Πέμπτη τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Η ρώσικη αντιπροσωπεία προσκλήθηκε από τις πρυτανικές αρχές του ΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το οποίο υπογράφηκε στις 29 Νοεμβρίου 2018, στην έδρα του πανεπιστημίου στη Μόσχα.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον διευθυντή του Αγροτικού και Τεχνολογικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου καθηγητή dr. Vadim Pliushchikov και τον senior lecturer Georgiο Tsamourlidis και συνοδευόταν από τον ομότιμο καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου Χρήστο Πασχαλίδη.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της διοίκησης με τον πρύτανη του ΤΕΙ Πελοποννήσου καθηγητή Ιωάννη Καπόλο και τους αντιπρυτάνεις Γ. Σταθά, Ευστρ. Γεωργόπουλο και Δ. Πετρόπουλο, επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ευόδωση της διμερούς συνεργασίας. Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με μέλη ΔΕΠ του ΤΕΙ, οι οποίοι παρουσίασαν συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για εκπαιδευτική και επιστημονική συνεργασία και από κοινού έρευνα με τους αντίστοιχους επιστήμονες του ρωσικού πανεπιστημίου.

Ακολούθως υπογράφηκε το Πρόγραμμα Εργασιών (Working Program) μεταξύ του πρύτανη Ιωάννη Καπόλου και του dr. Vadim Pliushchikov, στο οποίο εξειδικεύτηκαν οι τομείς συνεργασίας και ορίστηκαν οι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Εκ μέρους του ΤΕΙ Πελοποννήσου ορίστηκαν υπεύθυνοι οι αντιπρυτάνεις Γιώργος Σταθάς (καθηγητής) και Δημήτρης Πετρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής) και εκ μέρους του Αγροτικού και Τεχνολογικού Ινστιτούτου του ρωσικού Πανεπιστημίου ο αναπληρωτής διευθυντής επιστημονικού τομέα Α. Gadzhikurbanov.

Μετά την υπογραφή του Προγράμματος Εργασιών, οι εκπρόσωποι του ρωσικού Πανεπιστημίου ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο.

Το πανεπιστήμιο «Φιλίας των Λαών» (RUDN) εδρεύει στη Μόσχας και ιδρύθηκε το 1960. Εχει περίπου 30.000 φοιτητές από 140 χώρες και απασχολεί πάνω από 3.000 άτομα ακαδημαϊκό προσωπικό. Το μνημόνιο συνεργασίας είναι πενταετούς διάρκειας. Στόχοι του μνημονίου είναι -μεταξύ άλλων- η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας στα πεδία της επιστήμης, της τεχνολογίας και εκπαίδευσης και η κοινή χρήση νέας γνώσης και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα επιστημονικά πεδία συνεργασίας αφορούν αρχικά αντικείμενα γεωπονικού ενδιαφέροντος, με προοπτική να επεκταθούν και σε άλλα αντικείμενα όπως η Διοίκηση και η Οικονομία.


NEWSLETTER