Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 13:04

Μαθήματα στην Αρκαδία για την εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινούν και στο Νομό μας τα μαθήματα στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδυσσέας» για την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρίτες Χώρες, νόμιμα διαμένοντες στη χώρα μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού ή στον Δήμο μας.

Το πρόγραμμα σπουδών διαμορφώνεται σε δυο επίπεδα:

Το επίπεδο Α1, διάρκειας 125 ωρών
Το επίπεδο Α2, διάρκειας 175 ωρών

Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, το οποίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση από τους Υπηκόους τρίτων χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία για το Σύστημα Πιστοποίησης.
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή:
Α. στα Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας: Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη,  Τηλ. 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00-20.00
Β. στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας: Άστρος Κυνουρίας, 22001 Αρκαδία - τηλ. για πληροφορίες: 2755360102 Ώρες Λειτουργίας 8:00π.μ – 15:00μ.μ.

Θέμα: Ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας», «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό»(2010- 2011)
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπ.Δ.Β.Μ.Θ. οργάνωσε και λειτουργεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Το Έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Το πρόγραμμα  «Οδυσσέας» απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, χωρίς καμία διάκριση, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα.
Επίπεδο Α1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας, διάρκειας 125 ωρών.
Επίπεδο Α2: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Στο συγκεκριμένο επίπεδο προβλέπονται δύο (2) θεματικές ενότητες: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, διάρκειας 150 ωρών, και Στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, διάρκειας 25 ωρών.
Τα μαθήματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Τα τμήματα δύνανται να λειτουργούν πρωινές ή απογευματινές ώρες.
Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν με επιτυχία στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., προϋπόθεση για την απόκτηση από τους Υπηκόους τρίτων χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία για το Σύστημα Πιστοποίησης.
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα κατά τόπους Κ.Ε.Ε.

Α. Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας: Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη,  Τηλ. 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00-20.00
Β. Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Άστρος Κυνουρίας, 22001 Αρκαδία
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2755360102 Ώρες 8:00π.μ – 15:00μ.μ.

Ανακοίνωση του ΚΕΕ Αρκαδίας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER