Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 10:11

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο Ευρωκοινοβούλιο

Γράφτηκε από την
Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο Ευρωκοινοβούλιο

 

Σε 3 χώρες της Ευρώπης ταξίδεψαν 6 μαθητές και 2 καθηγήτριες του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, από τις 24 μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Οι μαθητές ήταν προσκεκλημένοι του Γερμανικού Σχολείου Wentzinger Realschule στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +  “Let’s cultivate peace through universal brotherhood”.

Οι μαθητές Κίμων Διονυσίου, Ειρήνη-Νικόλ Καλδή, Βασιλική-Μαρία Μαραγκούλια, Παναγιώτης Πανταζής, Ιωάννης Πανταζόπουλος και Δημήτριος Χρονόπουλος και οι καθηγήτριες Χριστίνα Γρουσουζάκου και Ουρανία Σκλήκα είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πολλά εργαστήρια σχετικά με την προώθηση της ειρήνης, που διοργανώθηκαν από το γερμανικό σχολείο τόσο στο ίδιο το σχολείο όσο και σε άλλες δομές της πόλης του Φράιμπουργκ. Επίσης επισκέφθηκαν το δημαρχείο της πόλης όπου τους καλωσόρισε η εκπρόσωπος του δήμου κ. Nantcha και τους μίλησε για το περιβάλλον και την ειρήνη.

Σημαντική στιγμή για τους Ευρωπαίους μαθητές και καθηγητές ήταν η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της οποίας παρακολούθησαν ζωντανά τη συνεδρίαση των ευρωβουλευτών για τη μείωση των πλαστικών στον πλανήτη και συναντήθηκαν με τον ευρωβουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος dr Andreas Schwab, MdeP, στον οποίο παρέδωσαν τη Χάρτα της Ειρήνης που είχαν συντάξει οι μαθητές όλων των χωρών του προγράμματος. Τέλος οι μαθητές θαύμασαν τοπία της Κεντρικής Ευρώπης, όπως τον Μέλανα Δρυμό, τη λίμνη Titisee, τον ποταμό Ρήνο και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

 


NEWSLETTER