Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 14:29

Στο Σλοβενία με “Erasmus+” το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Στο Σλοβενία με “Erasmus+” το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Η δεύτερη εταιρική συνάντηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Erasmus+” με τίτλο «Ενεργός μαθητής, ενεργός πολίτης» έγινε από τις 25 έως τις 29 Μαρτίου στο Λιούτομερ της Σλοβενίας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ως συντονιστής το 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας με εταίρους τα σχολεία Strojca vas (Σλοβενία), Anna Frank Gesamtschule (Γερμανία), Taurage Ausros progimnazija (Λιθουανία) και Scoala Gimnaziala (Ρουμανία).

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Πέρσα Κοτσονούρη και ο καθηγητής Νίκος Λάγιος συνόδευσαν στη διακρατική συνάντηση τους μαθητές: Χρυσούλα Καπότη, Γρηγόρη Μανωλούδη, Ευαγγελία Μητσέα και Παναγιώτα Πέτρουλα. Εκεί παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια που ενδυναμώνουν τη μαθητική συμμετοχή στον χώρο του σχολείου (στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνομήλικοι μεσολαβητές«) και αφυπνίζουν τη δημοκρατική συνείδηση («Μαθητικό Κοινοβούλιο της Σλοβενίας»). Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης, όπου η δήμαρχος υποδέχτηκε θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές τους και μονοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, με επίσκεψη στο κοινοβούλιο της Σλοβενίας και στο Σπίτι της Ευρώπης.


NEWSLETTER