Πέμπτη, 24 Μαϊος 2012 12:18

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ "Οχι" στις κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης

Γράφτηκε από την
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   "Οχι" στις κάρτες   ιδιωτικής ασφάλισης

"Αστραψαν και βρόντηξαν" χθες το μεσημέρι οι γονείς των μαθητών της Καλαμάτας, για τις κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης που μοιράστηκαν πρόσφατα σε σχολεία της πόλης, ύστερα από χορηγία. Θεωρούν πως ο σκοπός αυτής της πράξης είναι καθαρά παραπλανητικός και διαφημιστικός και πως έμμεσα στοχοποιούνται τα σχολεία ως επικίνδυνα. Στη συνέντευξη δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν ακόμη, και θέμα της συγχώνευσης - υποβάθμισης των σχολικών μονάδων της πόλης, από το οποίο δήλωσαν βαθιά ενοχλημένοι.

Το "παρών" στη διαμαρτυρία που έγινε στα νέα γραφεία της Ενωσης Γονέων στο Διοικητήριο, έδωσαν ο πρόεδρος Βαγγέλης Σιδερέας, ο γραμματέας Γιώργος Κουρέτας, ο ταμίας Στάθης Μακρής και τα μέλη Αφροδίτη Χριστοπούλου και Μιχάλης Αντωνόπουλος.

"Ανατέθηκε στους εκπαιδευτικούς να μοιράσουν κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης σε όλους τους μαθητές, λίγες μέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων και τη λήξη της ασφάλισης, χωρίς μάλιστα να έχει έρθει διευκρινιστικό έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία. Στα γραφεία της Ενωσης έφτασαν προφορικές και γραπτές διαμαρτυρίες από γονείς για αυτό το γεγονός. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας, μας ενημέρωσε ότι οι κάρτες αυτές δόθηκαν κατόπιν εντολής (γραπτής ή προφορικής δεν διευκρινίστηκε) από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης" είπε ο πρόεδρος και κατόπιν τέθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα: Ποιος υπέγραψε και ποιος έχει την ευθύνη για την είσοδο ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, με χορηγό άλλη ιδιωτική εταιρεία, που ασφαλίζει υποχρεωτικά τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου; Ποιο είναι το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τα σχολεία να χρησιμοποιούνται σαν πεδίο διαφημιστικής εκστρατείας εταιριών; Και μάλιστα με την συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης; Ποιος και γιατί επέλεξε να διαφημίσει τις συγκεκριμένες εταιρείες και με ποιο όφελος; Δεν υπήρχαν διευκρινιστικές οδηγίες, ούτε η απαραίτητη έγκριση από το υπουργείο. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία να ασφαλίζει τα παιδιά με όρους που δεν γνωρίζουν οι γονείς; Με ποιο δικαίωμα παρακάμπτει η εταιρεία την δημόσια ασφάλιση που παρέχεται στα παιδιά, με την εργασία και τα ένσημα των γονιών; Υπάρχει έρευνα και αντίστοιχη μελέτη που να έχει καταγράψει ατυχήματα στο χώρο των σχολείων;

Η Ενωση ζητά να απαντηθούν τα παραπάνω και να καταργηθεί η διαδικασία που προηγήθηκε.

Οσο για το θέμα των υποβαθμίσεων των σχολικών μονάδων, οι γονείς εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σχετική υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας που με την υπογραφή της υφυπουργού κ. Χριστοφιλοπούλου αφορούσε τον υποβιβασμό 6 σχολικών μονάδων και καμίας προαγωγής στο Δήμο Καλαμάτας.

Οι γονείς έτσι καταγγέλλουν: τον περιφερειακό διευθυντή Μισθό Πέτρο και τους "παρασκηνιακούς εισηγητές" γιατί εισηγήθηκαν προτάσεις για μεταβολές σχολικών μονάδων χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις προϋποθέσεις της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου, αδιαφορώντας παντελώς και για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την υφυπουργό παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου η οποία υπέγραψε την παραπάνω απόφαση.

Το ΔΣ της Ενωσης με ομόφωνη απόφασή του θεωρεί ότι η απόφαση είναι παράνομη, αυθαίρετη, αντιδημοκρατική, γι' αυτό και ζητά την άμεση αναστολή της.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER