Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 10:06

Αναβρασμός και ανησυχία σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αναβρασμός και ανησυχία σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου

 

Αναβρασμός επικρατεί σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Πελοποννήσου λίγες ημέρες πριν τη συγχώνευση των ιδρυμάτων και τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Τρίπολης συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για το σχέδιο. Η Σύγκλητος με απόφασή της ζητεί να μην πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με τη σχολή του ΤΕΙ της Πάτρας και να δημιουργηθεί πολυτεχνική σχολή στην Τρίπολη, κάτι που ζητούν και οι φορείς της Αρκαδίας.

Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Πελοποννήσου από την πλευρά της παρότι εκφράζει κάποιες επιφυλάξεις, συμφωνεί με τη συγχώνευση. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος ανησυχούν για την επόμενη ημέρα και σε συνάντησή τους χθες με το δήμαρχο Καλαμάτας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον του νέου Πανεπιστημίου.

Το τελικό σχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από το Πάσχα και μέχρι τότε όπως φαίνεται η κάθε πλευρά θα ασκήσει την επιρροή της με βάση αυτό που θεωρεί καλύτερο για τα συμφέροντά της.

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Συναινεί η Σύγκλητος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο προτεινόμενο σχέδιο συνένωσης του ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, παράλληλα όμως εκφράζει προβληματισμό “για τη διοικητική ένταξη στο ΠΑΠΕΛ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας”.

Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος του ΤΕΙ Πελοποννήσου σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι “στη συνεδρίασή της, στις 10/4/2019. εξέφρασε ομόφωνα τη συμφωνία της ως προς το προτεινόμενο σχέδιο συνένωσης του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ενιαίου και ισχυρού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο με έδρα της διοίκησης στην Τρίπολη. Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Πελοποννήσου εξέφρασε όμως και τον προβληματισμό της για τη διοικητική ένταξη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εκτιμώντας ότι για να έχει επιτυχία το συγκεκριμένο εγχείρημα θα πρέπει να στηριχθεί με υποδομές, χρηματοδότηση και επαρκές διοικητικό προσωπικό”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER