Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 07:52

Βραβεύθηκε στην Κύπρο το Δημοτικό Μεθώνης

Γράφτηκε από την
Βραβεύθηκε στην Κύπρο το Δημοτικό Μεθώνης

Στον διαγωνισμό "Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες" βραβεύθηκε το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης.

Το βραβείο ήταν στην κατηγορία project του διαγωνισμού, είχε ως θέμα του "Παίζοντας γνωρίζουμε τα κάστρα μας" και ήταν προϊόν συνεργασίας του σχολείου με το Δημοτικό Σχολείο Ορούντας Λευκωσίας.

Επίσης τα δύο σχολεία επιλέχτηκαν να παρουσιάσουν το διδακτικό τους σενάριο "Χτίζουμε γέφυρες, ενώνουμε τα κάστρα μας" στο 2ο Συνέδριο του διαγωνισμού το οποίο επιλέχτηκε ανάμεσα στα 25 που παρουσιάστηκαν από ένα σύνολο 64 που υποβλήθηκαν.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων στη Λευκωσία. Στην αποστολή οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία στο πενθήμερο της παραμονής στην Κύπρο να την γνωρίσουν ιστορικά, πολιτιστικά και γεωγραφικά με επισκέψεις σε σημαντικά κέντρα του νησιού. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί η συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν μια τρίμηνη προσπάθεια με δέκα συνολικά δράσεις που αφορούσαν τη συγγραφή διηγήματος, εικαστικές δημιουργίες, σύνθεση τραγουδιού, παράδοση και λαογραφία.


NEWSLETTER