Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 16:58

Διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Η 2η διακρατική συνάντηση εκπαιδευτικών γίνεται αυτές τις μέρες στο 10 Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Σε αυτή συμμετέχουν 17 εκπαιδευτικοί από την Αγγλία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο για το πρόγραμμα του Erasmus+ «Guiding the development of responsible citizens in schools» (Οδηγώντας τους μαθητές στο να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες, μέσα στο σχολείο). Είχε προηγηθεί η 1η διακρατική συνάντηση στο Λονδίνο και μάλιστα σε πολυπολιτισμικό σχολείο.

Οι εργασίες της συνάντησης θα διαρκέσουν ως την Παρασκευή. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συναντήσεις της παιδαγωγικής ομάδας στη βιβλιοθήκη καθημερινά και αλληλεπίδραση με μαθητές σχολείου (στα αγγλικά).

Προχτές οι μαθητές του 10ου παρουσίασαν το πώς η χώρα μας υποδέχεται τους πρόσφυγες. Για να ετοιμαστεί η συγκεκριμένη παρουσίαση, είχαν προηγηθεί συναντήσεις των μαθητών με το Λιμεναρχείο, στο Δήμο Καλαμάτας και τον Ερυθρό Σταυρό.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 10ου είδαν επίσης παρουσιάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων του εξωτερικού, από τους καλεσμένους εκπαιδευτικούς.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ανέλυσαν περισσότερα ο διευθυντής Γιάννης Χριστόπουλος, η συντονίστρια του προγράμματος από την Ελλάδα Μαίρη Παραρά, ο Ελληνας αναπληρωτής δάσκαλος Γιάννης Ευθυμίου, που διδάσκει στην Αγγλία και οι συντονιστές των άλλων χωρών.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτές τις μέρες παρακολουθούν τα μαθήματα στις αίθουσες όλοι οι προσκεκλημένοι δάσκαλοι, χωρισμένοι σε 3 ομάδες. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών περιλαμβάνει: επίσκεψη στην Πύλο, στα ανάκτορα του Νέστορα, στα Κάστρα Μεθώνης – Κορώνης. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει τον Οκτώβριο στην Ουγγαρία.

 

 

 

 


NEWSLETTER