Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 07:58

Το 4ο Λύκειο Καλαμάτας στην Ιταλική Σχολή της Αθήνας

Γράφτηκε από την

 

 

Την Ιταλική Σχολή της Αθήνας επισκέφθηκε το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, την Πέμπτη, 9 Μαΐου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος eTwinning.

Ενα πρόγραμμα που πραγματοποιούν τα δύο σχολεία από το φετινό σχολικό έτος και του οποίου ο τίτλος είναι “Γέφυρες πολιτισμού”.

Η γνωριμία των παιδιών των δύο σχολείων οφείλεται στην κοινή συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Μεγάλης Ελλάδας που πραγματοποιείται δύο συνεχείς χρονιές στην Αρχαία Μεσσήνη και στο οποίο συμμετέχουν ως ξεναγοί των Ιταλών μαθητών. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε, εκτός από την ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και μια ενημέρωση για το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα, δύο εργαστήρια, ένα μουσικό και ένα θεατρικό που πραγματοποιήθηκαν από επαγγελματίες μουσικούς και ηθοποιούς. Στη συνέχεια, οι μαθητές και των δύο σχολείων πήραν μέρος σε ένα Φιλοσοφικό Περίπατο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που είχε διοργανωθεί από τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Μεγάλης Ελλάδας και όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αποσπάσματα από έργα μεγάλων φιλοσόφων, όπως ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας και ο Νίτσε. 

Υπεύθυνη του συγκεκριμένου προγράμματος eTwinning είναι η διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Βασιλική Πανταζή και συμμετείχαν 15 μαθητές της Β΄ τάξης: Κ. Γεωργιοπούλου, Κ. Καραμήτσος, Κ. Καψαμπέλης, Α. Κουφός, Π. Λυμπερόπουλος, Μ. Μουζάκη, Ζ. Ντουλαπτσή, Δ. Ρεμπή, Σ. Ρουσοπούλου, Ν.  Πελεκούδα, Ν. Σουλεϊμέζη, Ι. Σταθοπούλου, Κ. Στυλιανοπούλου, Α. Ταφίλι,  Ν. Χαντζής.

Μετά την επιτυχημένη πρώτη επίσκεψη γνωριμίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά, όπου οι μαθητές της Ιταλικής Σχολής θα επισκεφτούν την Καλαμάτα και το 4ο ΓΕΛ.