Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 10:16

Σχολική γιορτή στο Ειδικό Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Σχολική γιορτή στο Ειδικό Φιλιατρών

Με μια συγκινητική και συνάμα εντυπωσιακή γιορτή έκλεισε η σχολική χρονιά για το Ειδικό Σχολείο Φιλιατρών, με τις εκπαιδευτικούς και τους μικρούς μαθητές να περνούν τα δικά τους μηνύματα προς όλους -μηνύματα που είχαν να κάνουν με την διαφορετικότητα.

Η διευθύντρια Ελένη Λεβεντάκη είπε πως «ήταν μια πολύ όμορφη και δημιουργική χρονιά που μας βοήθησε αρκετός κόσμος σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία».
Η εκπαιδευτικός Γεωργία Αλεξανδροπούλου μιλώντας για την σημασία του σχολείου τόνισε: «Στόχος μας είναι το σχολείο να γίνει γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας ώστε κανένα παιδί με ειδικές ανάγκες να μην μείνει εκτός σχολικού πλαισίου. Η παρουσία του σχολείου στην περιοχή είναι ιδιαίτερη καθώς βοηθά πολλά παιδιά που μέχρι τώρα ήταν κλεισμένα στο σπίτι τους».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας επισήμανε πως τόσο το Ειδικό Σχολείο όσο και το Ειδικό Εργαστήρι είναι πολύ σημαντικά για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για τις οικογένειες των παιδιών, ενώ χαρακτήρισε τις δασκάλες του σχολείου αξιέπαινες.
Να σημειώσουμε ότι την γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου παρακολούθησαν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί των παιδιών, καθώς και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, χειροκροτώντας όλοι την καταπληκτική δουλειά τους.


NEWSLETTER