Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 15:03

Eurobank: Βράβευση αριστούχων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την

Οι αριστούχοι των περυσινών εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ από την Πελοπόννησο -και την υπόλοιπη Ελλάδα- τιμήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο του προγράμματος της τράπεζας Eurobank “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”.

Η βράβευση των συνολικά 58 αριστούχων έγινε στην Αθήνα, στην Παλαιά Βουλή, την περασμένη Παρασκευή 10 Μαΐου.

Από τη Μεσσηνία βραβεύθηκε η Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.374 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 31 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 10 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Στους υπόλοιπους νομούς του γεωγραφικού διαμερίσματος της Πελοποννήσου διακρίθηκαν:

α) Στην Αργολίδα ο Αναστάσιος Μαρτίνος από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.587 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από τα 15 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 9 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

β) Στην Αρκαδία από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, η Γεωργία Τζιούμη, πρώτη μεταξύ συνολικά 8 αριστούχων από τα 18 σχολεία του νομού, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.406 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

γ) Στην Αχαΐα μεταξύ 32 μαθητών που βραβεύτηκαν από τα 57 σχολεία του νομού, αριστούχος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος από το 7ο Επαγγελματικό Λύκειο Πάτρας, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.475 στο τμήμα Διοικητικών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας.

δ) Στην Ηλεία, πρώτη των πρώτων αναδείχθηκε η Σοφία Πατσού από το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.175 στη Σχολή Ικάρων. Στο Νομό Ηλείας διακρίθηκαν 13 μαθητές από τα 32 σχολεία του νομού.

ε) Στην Κορινθία, διακρίθηκε η Γεωργία Μανιφάβα από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.607 στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συνολικά βραβεύθηκαν 16 μαθητές από τα 29 σχολεία του νομού.

στ) Στη Λακωνία, μεταξύ 9 μαθητών που βραβεύτηκαν σε σύνολο 19 σχολείων του νομού, αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων ο Νικόλαος Μουστόγιαννης από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, ο οποίος, με αριθμό μορίων 19.221, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων σε όλη τη χώρα, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank καθηγητή Γιώργο Ζανιά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Φωκίωνα Καραβία.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χαβάτσας, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Γκόλιας, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, καθώς επίσης εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank, γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.