Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 09:19

1.610 νέοι φοιτητές από Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα (πίνακας)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
1.610 νέοι φοιτητές από Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα (πίνακας)

 

 

Το νέο ακαδημαϊκό έτος θα εισαχθούν στις οκτώ σχολές της Καλαμάτας 1.610 φοιτητές, 260 περισσότεροι από πέρυσι, ενώ συνολικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται στους 4.164.

Η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές της Καλαμάτας αναμένεται να επιδεινώσει το πρόβλημα εξεύρεσης στέγης που έχει ανακύψει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της βραχυχρόνιας μίσθωσης πολλών ακινήτων μέσω πλατφόρμας διαμοιρασμού τύπου Airbnb. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά επιπλωμένα διαμερίσματα ενοικιάζονται σε φοιτητές για 10 μήνες και το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου μισθώνονται μέσα από πλατφόρμες διαμοιρασμού σε επισκέπτες της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα συγχωνεύτηκαν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΤΕΙ Πελοποννήσου και σχολές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ότι στο νέο ίδρυμα θα λειτουργήσουν νέα τμήματα όπως το Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καλαμάτα που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο με 150 φοιτητές.

Φέτος ο συνολικός αριθμός των εισακτέων ανέρχεται στους 78.335, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 3.500 σε σχέση με τον αντίστοιχο για τις πανελλαδικές του 2018. Συνολικά τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται αύξηση 7.600 θέσεων, καθώς το 2017 στα ΑΕΙ είχαν εισαχθεί 70.726 φοιτητές.

Αναλυτικά οι εισακτέοι στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζονται στον πίνακα:

Θ.Λ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER