Πέμπτη, 23 Μαϊος 2019 14:08

Πρόγραμμα του 5ου Λυκείου Καλαμάτας: “Eνα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πρόγραμμα του 5ου Λυκείου Καλαμάτας: “Eνα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία”

 

Το πρόγραμμα “Open Schools for Open Societies-OSOS - Eνα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία” υλοποιεί το 5ο Λύκειο Καλαμάτας.

Αρχικά, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής κάλεσε σχολικές μονάδες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Β΄ φάση εφαρμογής του έργου που θα υλοποιηθεί τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια επιλογής. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν εγκαίρως, 225 σχολικές μονάδες. Το ΙΕΠ στις 20 Μαϊου ενέκρινε τη συμμετοχή 101 επιπλέον σχολικών μονάδων κατά τη Β΄ φάση ευρείας εφαρμογής του ευρωπαϊκού έργου H2020. Ανάμεσα στα 101 επιλεγμένα σχολεία είναι και το 5ο Λύκειο Καλαμάτας, στο οποίο θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα οι καθηγητές Μαρία Ξαπλαντέρη, Γεώργιος Σερεμετάκης, Πέτρος Κουράκος και Βασίλειος Ρουσέας υποδιευθυντής.

Το 5ο Λύκειο Καλαμάτας είναι στις παρυφές της Καλαμάτας και δέχεται παιδιά από τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα της Καλαμάτας. Στο σχολείο υπάρχουν τάξεις καθηγητών, δηλαδή κάθε καθηγητής έχει την δική του αίθουσα όπου διδάσκει τα μαθήματα της ειδικότητας του και οι μαθητές έχουν τα βιβλία τους σε ειδικούς χώρους - ντουλαπάκια. Σε όλες τις αίθουσες υπάρχουν σύγχρονα οπτικοαουστικά μέσα, όπως διαδραστικοί πίνακες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λειτουργούν εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα. Εκ των υπηρετούντων 15 μονίμων καθηγητών δύο είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, 6 κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο, 5 κατέχουν δεύτερο πτυχίο, και 2 είναι υποψήφιοι για μεταπτυχιακό τίτλο, 13 κατέχουν πιστοποιητικό γνώσεων Πληροφορικής και 8 κατέχουν πιστοποιητικό ξένης γλώσσας. Επίσης οι περισσότεροι είναι καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία σε διδασκαλία μαθημάτων στο λύκειο και έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια παιδαγωγικής, επιστημονικής κατάρτισης και άλλα. Υπάρχουν και καθηγητές παράλληλης στήριξης. Δεν υπάρχουν μαθητές με πολύ χαμηλές επιδόσεις, όλοι οι μαθητές έχουν βαθμολογία πάνω από την βάση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για την πρόοδο των μαθητών με εξατομικευμένη διδασκαλία πολλές φορές. Το επίπεδο των μαθητών είναι υψηλό, όπως φαίνεται και από τον πίνακα επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα επιτεύγματα των μαθητών συμπληρώνονται και από διάφορες συμμετοχές σε διαγωνισμούς.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER