Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 16:52

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2019 - 2020 και η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του σχολείου, οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr), συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του taxisnet.

Οσον αφορά τους ανήλικους μαθητές, καθώς και τους ενήλικους που είναι προστατευόμενα μέλη, μπορούν να εισέλθουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς taxisnet των κηδεμόνων τους, όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση - στην οποία προστίθεται πάντως ότι αν αντιμετωπίσουν δυσκολίες μπορούν να μεταβούν στο σχολείο με τους κωδικούς τους για να εγγραφούν.

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι 6 τομείς και 7 ειδικότητες, α) Τομέας Πληροφορικής, με ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, β) Τομέας Μηχανολογίας με ειδικότητες Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων, Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και Τεχνικός Οχημάτων, γ) Τομέας Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών με ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, δ) Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, ε) Τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης και στ) Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών με ειδικότητα Συντήρηση Εργων Τέχνης.

Στην ίδια ανακοίνωση, εξ άλλου, σημειώνεται ακόμα ότι στο σχολικό έτος 2018 - 2019 πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές αλλαγές που αφορούν στα Εσπερινά ΕΠΑΛ, αφ’ ενός η φοίτηση μειώθηκε από 4 σε 3 έτη και αφ’ ετέρου οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές Σχολές με ποσοστό 1% για αποφοίτους Εσπερινού ΕΠΑΛ ή με ποσοστό 10% για αποφοίτους όλων των ΕΠΑΛ.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ λειτουργεί απογευματινές ώρες με μειωμένο ωράριο ώστε να υπάρχει δυνατότητα φοίτησης σε όλους, κυρίως εργαζόμενους και στους απόφοιτους του χορηγείται: α) Απολυτήριο Λυκείου και β) Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4.

Οσοι κατέχουν Απολυτήριο Λυκείου ή ισοδύναμο τίτλο μπορούν να εγγραφούν στην Β’ Τάξη για την απόκτηση μόνο Πτυχίου ειδικότητας με λιγότερες ώρες παρακολούθησης.

Εκτός από την πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Πυροσβεστών, τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι, ένα επιπλέον πλεονέκτημα των ΕΠΑΛ είναι η προαιρετική φοίτηση στο Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5, αντίστοιχου του πτυχίου των ΙΕΚ.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από την ιστοσελίδα http://epal-esp-kalam.mes.sch.gr, τη σελίδα του σχολείου στο Facebook (epalekal), με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στη “διεύθυνση” mail@epal-esp-kalam.mes.sch.gr, καλώντας στο τηλέφωνο 272 10 25807 (λειτουργεί και ως φαξ) και στο κινητό 6945 975448 ή επισκεπτόμενοι το σχολείο, στην οδό Ρήγα Φεραίου και Κρήτης, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10.30 το βράδυ.


NEWSLETTER