Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 13:42

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι επιτυχόντες Μεσσήνιοι μαθητές

Γράφτηκε από την
Ετοιμάζουν βαλίτσες οι επιτυχόντες Μεσσήνιοι μαθητές

Τις βαλίτσες τους... για μια νέα ζωή ετοιμάζουν στο εξής οι απόφοιτοι των σχολείων της Μεσσηνίας, μετά από την επιτυχία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι περισσότεροι δείχνουν να μην το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, αφού πέρασαν πολλές ώρες μελέτης και άγχους όλη τη χρονιά, για να αγγίξουν το όνειρό τους.

 

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας συγκέντρωσε 18.520 μόρια και παρότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποια σχολή θα βάλει πρώτη, ξέρει πως θα καταθέσει το μηχανογραφικό του με βάση τις σχολές που σχετίζονται με την έρευνα. Διάλεξε το 3ο πεδίο, τη θετική κατεύθυνση (Βιολογία) γιατί είναι ο κλάδος με τον οποίο θέλει να ασχοληθεί. Είναι ευχαριστημένος με την επίδοσή του και τώρα νιώθει χαρά και ανακούφιση. “Η χρονιά ήταν ιδιαίτερα κουραστική, αλλά όποιος διαβάζει εντατικά, σίγουρα θα έχει αποτέλεσμα” λέει ο Δημήτρης, ο οποίος στο εξής θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, γιατί του έλειψε τους τελευταίους μήνες. Τέλος, θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του για τη στήριξη.

Ο Θανάσης Γιαλλελής από το 6ο Λύκειο Καλαμάτας συγκέντρωσε 18.756 μόρια και θέλει να περάσει στην Ιατρική. “Τα κατάφερα και θέλω να πω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας είναι να διαβάζουμε με πρόγραμμα και όχι αποσπασματικά. Να πορευόμαστε με αυτό και το κυριότερο είναι να έχουμε πείσμα και πίστη στον εαυτό μας και στις δυνατότητές μας. Ετσι όλα μπορούν να επιτευχθούν. Στους μελλοντικούς υποψήφιους θέλω να πω να μην πάψουν ποτέ να αγωνίζονται. Οι δυσκολίες καθημερινά να μην αποτελέσουν φραγμό στα όνειρα και τους στόχους τους” δηλώνει στην “Ε”.

Από το 6ο Λύκειο Καλαμάτας και ο Ιωάννης Δημόπουλος, που στο 4ο πεδίο συγκέντρωσε 16.527 μόρια. Στόχος του είναι η Πληροφορική, καθώς είναι ο τομέας που του αρέσει από μικρή ηλικία. Είναι το όνειρό του, παρότι είναι καλός και σε άλλα μαθήματα. Προς το τέλος της χρονιάς είχε περισσότερο άγχος και γενικά στην τρίτη λυκείου διάβασε παραπάνω από τις άλλες χρονιές. Το σημαντικό όμως είναι ότι διατήρησε τις φιλίες και τις συνήθειές του, παρά το διάβασμα και την πίεση.

Από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά η Ιωάννα Τασιοπούλου συγκέντρωσε 16.858 μόρια (αναμένεται να δώσει και το ειδικό μάθημα Ιταλικά). Οι σχολές που της αρέσουν είναι η Ψυχολογία και η Δημοσιογραφία. Οι απαιτήσεις φέτος ήταν πολύ μεγάλες, καθώς το διάβασμα απαιτούσε χρόνο και ξενύχτι. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια του σχολείου συνέχισε με το χορό, λαμβάνοντας δίπλωμα ώστε να μπορεί να διδάξει από τα 18 της. Από 6 ετών ξεκίνησε και τώρα μπορεί να κάνει μάθημα πάνω σε ευρωπαϊκούς, λάτιν και λαϊκούς χορούς, παράλληλα με τις σπουδές της.

Ο Διονύσης Μακρής από το ίδιο σχολείο συγκέντρωσε 16.912 μόρια και θέλει να περάσει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. “Η σχολή της Αθήνας είναι η πρώτη μου επιλογή, ενώ αν δεν τα καταφέρω η δεύτερη θα είναι στην αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης. Δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος από τη βαθμολογία μου, καθώς έκανα κάποια λάθη σε Φυσική και Μαθηματικά, παρόλα αυτά είμαι κοντά στον στόχο μου" σχολίασε.

Από το Λύκειο Πεταλιδίου ο Σπύρος Ζέρβας συγκέντρωσε 14.963 μόρια και θα δηλώσει για πρώτη του επιλογή το Λιμενικό Σώμα, μιας και από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος η εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων, Δοκίμων Υπαξιωματικών και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γίνεται με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η Ευσταθία – Ανδρονίκη Κορομηλά από το Λύκειο Θουρίας πέτυχε πολύ καλή επίδοση. Με 17.525 μόρια θα δηλώσει ως πρώτη επιλογή τη Σχολή της Αστυνομίας ή την Πυροσβεστική. Η χρονιά κύλησε με πολλές ώρες διάβασμα, αλλά και με σωματική κούραση, αφού έκανε προπονήσεις για τα αθλήματα, τα οποία της δαπανούσαν πολύ χρόνο. Το χόμπι το οποίο θέλει να συνεχίσει στο εξής είναι η κολύμβηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Από το παραπάνω κείμενο λείπουν αρκετά ονόματα και επιτυχίες αποφοίτων, λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, που καθιστά δύσκολη τη γνωστοποίηση στοιχείων από τα σχολεία. Για το λόγο αυτό, αν κάποιος μαθητής θέλει να συμπεριληφθεί στα επόμενα ρεπορτάζ το όνομα και η επίδοσή του, μπορεί να επικοινωνήσει με την “Ε”, αφού το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα σχολεία της Μεσσηνίας.

 

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Τάσος Ανδρικόπουλος

 

 


NEWSLETTER