Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 20:31

Μεσσήνιοι επιτυχόντες είδαν την ανταμοιβή των κόπων τους

Γράφτηκε από την

 

Τους κόπους όλης της χρονιάς είδαν να αποδίδουν οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι καλές βαθμολογίες τούς ανοίγουν πλέον τις πόρτες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πλέον σχεδιάζουν τις μελλοντικές τους καριέρες και τα επόμενα βήματά τους.

Η Αννα Σταυριανάκου από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας με 18.490 μόρια θα δηλώσει Στρατιωτική Ιατρική ή Ιατρική. Μάλιστα χθες συνέχισε την προσπάθειά της αφού έδινε και τα απαραίτητα αθλήματα. Διάβασε πάρα πολύ όλη τη χρονιά και στερήθηκε τις εξόδους, αφού είχε βάλει αυστηρό πρόγραμμα. Ηταν όλα τα χρόνια του σχολείου άριστη μαθήτρια και τώρα θέλει να συνεχίσει έτσι και στις σπουδές της. Της αρέσει η μουσική, ο χορός και το πιάνο.

Ο Αναστάσης Καπετανάκης επίσης από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας και τη θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 19.020 μόρια και θέλει να δηλώσει Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Αξίζει να αναφερθεί πως στις πανελλαδικές έγραψε δύο στρογγυλά 100 στα Μαθηματικά και τη Φυσική. Είχε ένα πολύ καλό πρόγραμμα στο διάβασμα, τη δική του μέθοδο, η οποία τελικά επιβραβεύτηκε.

Από το 3ο Λύκειο Καλαμάτας η Ιωάννα Κουτσαντώνη συγκέντρωσε 18.053 μόρια και θέλει να περάσει στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, η δεύτερη επιλογή της είναι η αντίστοιχη σχολή της Κομοτηνής. "Βλέποντας τη βαθμολογία που συγκέντρωσα, θεωρώ πως θα μπορούσα να είχα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά κάποια λάθη μου στα μαθήματα των Αρχαίων και της Ιστορίας με περιόρισαν σχετικά" σχολίασε.

Η Ρεβέκκα Βενιζελέα από το ίδιο σχολείο συγκέντρωσε 18.050 μόρια και θα δηλώσει για πρώτη της επιλογή το Τμήμα Βιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως δεύτερη το Τμήμα Γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οπως ανέφερε η ίδια, η βαθμολογία την ικανοποίησε απόλυτα: "Περίμενα πως θα συγκέντρωνα λιγότερα μόρια, κυρίως λόγω των δυσκολιών που συνάντησα στο μάθημα της Χημείας, όμως τελικά όλα πήγαν καλά".

Ο Κώστας Καρλής από το Λύκειο Πύλου συγκέντρωσε 17.395 μόρια και ήταν από την οικονομική κατεύθυνση. “Γενικότερα ήταν μια δύσκολη χρόνια με αρκετές πιέσεις, ωστόσο προσπάθησα να μην απομακρυνθώ από τα χόμπι μου και τις παρέες... Τα περιόρισα μεν αλλά δεν τα εγκατέλειψα” δηλώνει.

Η Κωνσταντίνα Κορακάκη από το Λύκειο Πύλου συγκέντρωσε 16.731 μόρια και όνειρό της είναι το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. “Οι καλές βάσεις και το διάβασμα πιστεύω βοήθησαν στο να τα πάω καλά. Οσο για την Εκθεση, δεν το περίμενα ότι θα γράψω 18,1!” λέει η ίδια.

 

Η Παρασκευή Μακρυγιάννη από το Λύκειο Αρφαρών συγκέντρωσε 16.564 μόρια και θα δηλώσει ως πρώτη επιλογή ή τη Φιλολογία ή τα Παιδαγωγικά. Θα αποφασίσει τελικά με βάση αυτό που έχει τις καλύτερες προοπτικές ως επάγγελμα, αλλά και με βάση τη μεγαλύτερή της επιθυμία. “Ηταν μια ωραία χρονιά, γεμάτη εμπειρίες, επίπονη, με δυσκολίες, που απαιτούσε πολλή εργατικότητα, που όμως κύλησε ευχάριστα. Θα το ξαναέκανα, γιατί έμαθα πολλά και η διαδικασία με γέμισε ως άνθρωπο” έχει να πει στην “Ε”.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Από το παραπάνω κείμενο λείπουν αρκετά ονόματα και επιτυχίες αποφοίτων, λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, που καθιστά δύσκολη τη γνωστοποίηση στοιχείων από τα σχολεία. Για το λόγο αυτό, αν κάποιος μαθητής θέλει να συμπεριληφθεί στα επόμενα ρεπορτάζ το όνομα και η επίδοσή του, μπορεί να επικοινωνήσει με την “Ε”, αφού το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα σχολεία της Μεσσηνίας.

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Τάσος Ανδρικόπουλος