Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 10:13

Ζητούν παρεμβάσεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ζητούν παρεμβάσεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 

 

Τα προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του 4ου Δημοτικού Καλαμάτας επιχειρεί να αναδείξει με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Αυτή την εποχή τα σχολεία είναι κλειστά, όμως οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μεγάλες και ζητούν λύση πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Οταν ακόμα και σχολεία που έχουν φτιαχτεί πρόσφατα έχουν ελλείψεις, τότε ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι χρειάζονται τα παλιότερα σχολεία της πόλης. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού έχει επισημάνει στο δήμο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, όμως μέχρι σήμερα δεν είδαμε να δίνεται λύση σε κανένα από αυτά. Συγκεκριμένα οι τέντες είναι παλιές και σκουριασμένες, με σοβαρό κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα. Ενώ από τον δήμο μας είχαν υποσχεθεί ότι θα απομακρυνθούν άμεσα, βρίσκονται ακόμα εκεί, βιδωμένες πάνω σε σαθρό σοβά να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των μαθητών και των δασκάλων τους. Ενα ακόμα πρόβλημα είναι το προαύλιο το οποίο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με πολύ παλιά άσφαλτο και γεμάτο λακκούβες, ασυντήρητο επί δεκαετίες. Επίσης, επειδή οι τουαλέτες του σχολείου είναι παλιές χρειάζονται ανακαίνιση. Εξάλλου συνολικά το σχολείο, επειδή είναι παλιό και σε πολλά σημεία υπάρχει μούχλα, χρειάζεται βάψιμο. Τέλος, στο σχολείο χρειάζεται να φτιαχτεί μια σύγχρονη βιβλιοθήκη.

Δυστυχώς ο δήμος τον Ιούνιο αδιαφόρησε στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για να καθαριστεί το πεζοδρόμιο ακριβώς δίπλα από το σχολείο από τα χορτάρια που το καθιστούσαν αδιάβατο. Ετσι τελικά το πεζοδρόμιο καθαρίστηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνουμε έγκαιρα τα προβλήματα για να μην βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με αυτά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς”.


NEWSLETTER