Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019 18:06

Ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος συναντήσεων γονέων το βρεφονηπιακού “Ασημάκου”

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος συναντήσεων γονέων το βρεφονηπιακού “Ασημάκου”

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο ο κύκλος των εκπαιδευτικών συναντήσεων γονέων του βρεφονηπιακού σταθμού «Ευγενία Βασ. Ασημάκου» για τη χρονιά 2018 – 2019.

Η συζήτηση και ο διάλογος “οικογένειας - σχολείου” κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, δημιούργησε μια σχέση αμοιβαίας υποστήριξης και βοήθειας, δίνοντας στα παιδιά περισσότερες ευκαιρίες για καλύτερη εξέλιξη.

Η κ. Μαίρη Ασημάκου – Σουμή έκανε αναφορά σε μια ιδιαίτερα «παραγωγική» χρονιά με πλούσιες δράσεις και πολύτιμες εμπειρίες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη βιωματική επικοινωνιακή μάθηση, την παιδαγωγική μέθοδο που ακολουθείται στο βρεφονηπιακό σταθμό «Ευγενία Βασ. Ασημάκου» και η οποία επιτρέπει ευελιξία και αυτονομία στην παιδαγωγική πράξη.

Τέλος, τόνισε τη σημασία της προσχολικής αγωγής, η οποία αποτελεί μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις της κοινωνικής ευημερίας και της ανάπτυξης, αναφέροντας ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα για ουσιαστική εκπαίδευση που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητές του και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.


NEWSLETTER