Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 18:02

Με χαμόγελο ξεκινούν οι Μεσσήνιοι μαθητές το φοιτητικό τους ταξίδι (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Χαμόγελα σκόρπισε χτες το πρωί η ανακοίνωση των βάσεων, σε αποφοίτους και γονείς.

Ολοι όσοι είδαν το όνομά τους δίπλα στη σχολή που στόχευαν, ετοιμάζονται πλέον για τη νέα τους ζωή, η οποία περιλαμβάνει διάβασμα, αλλά και έρευνες, εργαστήρια, βόλτες, νέες γνωριμίες, αξέχαστες εμπειρίες. Οι απόφοιτοι των λυκείων της Καλαμάτας είχαν πολλές και σημαντικές επιτυχίες, αφού όλη τη χρονιά είχαν βάλει τα δυνατά τους...

 

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Λυδία Μητροπούλου πέρασε στην Ιατρική Αθήνας. Η σχολή αυτή αποτελούσε για εκείνη τον βασικό της στόχο. Η Ιατρική της αρέσει ως επάγγελμα και σε αυτό συνετέλεσε το οικογενειακό της περιβάλλον, το οποίο την ενέπνευσε. Πέτυχε να μπει στη σχολή αυτή με αρκετό διάβασμα και κόπο, όμως τώρα χαίρεται που τα κατάφερε. Είχε πολλή βοήθεια από την οικογένειά της και τους καθηγητές της, όλη την περασμένη χρονιά. Στην Αθήνα θα είναι μαζί με την αδερφή της και θα προσπαθήσει όσο μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και στις απαιτήσεις της σχολής.

Η Αννα Σταυριανάκου μπήκε στη Στρατιωτική Οδοντιατρική Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Αποτελούσε για εκείνη τη δεύτερη επιλογή της και πλέον είναι πολύ ικανοποιημένη που η μεγάλη αυτή αγωνία για τα αποτελέσματα έλαβε τέλος. Ο αδερφός της σπουδάζει στην ίδια πόλη, έτσι η Αννα θα έχει παρέα και θα εγκλιματιστεί πιο εύκολα.

 

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Σταύρος Γιαννόπουλος εισήχθη στην Ιατρική Πάτρας, που ήταν η πρώτη του επιλογή. Η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη, όπως παραδέχεται, και το... μυστικό της επιτυχίας για εκείνον ήταν η αρκετή προσπάθεια και η κατάλληλη καθοδήγηση, Την Ιατρική τη διάλεξε γιατί είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο, με προοπτικές.

Ο Θανάσης Μπουφέας περνάει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Αυτός ήταν ο πρώτος του στόχος. Τώρα μένει να δει το νέο του πρόγραμμα και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με τη μουσική και το μπάσκετ, που είναι τα βασικά του χόμπι.

Η Ειρήνη Ψυρούκη είναι πλέον φοιτήτρια στη ΣΜΑ, στη Σχολή Ικάρων στην Αθήνα. Οπως λέει, αυτή ήταν η πρώτη της επιλογή και αυτή η επιτυχία ήρθε με αφοσίωση στο στόχο και αγάπη για αυτό που είχε επιλέξει. Σημαντικό ρόλο έπαιξε βέβαια και το συστηματικό διάβασμα.

Στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα πέρασε ο Ανδρέας Λεβής. Η εν λόγω σχολή ήταν η πρώτη του επιλογή από αυτές που είχε δηλώσει, και το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο τον δικαιώνει για το συστηματικό διάβασμά του.

Η Ναταλία Πουλακίδα πέρασε στην πρώτη της επιλογή, στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οπότε νιώθει πολύ χαρούμενη για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Αριστομένης Κουμπανάκης εισήχθη στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Πέτυχε απόλυτα τον στόχο του, καθώς η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη που είχε δηλώσει.

 

5ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Μαρία Καννά μπήκε στην πρώτη επιλογή της, στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα. Ηταν σίγουρη για την επιλογή της αλλά και για την επιτυχία της, γιατί είχε συγκεντρώσει παραπάνω μόρια. Επόμενος στόχος της είναι να πάρει το πτυχίο και μετά να κάνει ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.

Η Ξένια Κωνσταντοπούλου πέτυχε το όνειρό της να μπει στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Είναι ικανοποιημένη που τα κατάφερε, και πλέον βάζει νέο στόχο να ολοκληρώσει τις σπουδές της με επιτυχία – καθότι τελειομανής, όπως δηλώνει η ίδια.

Η Μανταλένα Μισαηλίδη θα σπουδάσει Φιλοσοφία – Παιδαγωγική στη Θεσσαλονίκη. Νιώθει λίγο περίεργα, λόγω του ότι η συμπρωτεύουσα είναι μακριά από την Καλαμάτα, όμως ταυτόχρονα είναι χαρούμενη. Είναι η μόνη από την παρέα της που θα πάει στη Θεσσαλονίκη, όμως όπως λέει, αυτό αποτελεί μια νέα πρόκληση για εκείνη.

Η Παναγιώτα Παπαμικρουλέα μπήκε στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο. Είναι σημαντικό για εκείνη που πέτυχε το στόχο της και γι’ αυτό νιώθει ικανοποίηση. Το ότι θα μείνει μόνη της, ανεξάρτητη πλέον, το βλέπει ως μια νέα αρχή και νιώθει ενθουσιασμό... αλλά και μια μικρή ανησυχία.

Η Βασιλική Παυλή θα σπουδάσει στο Παιδαγωγικό Αθήνας, τμήμα που αποτελούσε την πρώτη της επιλογή. Είναι πολύ ευχαριστημένη και ανυπομονεί να πάει να εγκατασταθεί. Ξέρει πως προσωρινά θα χωριστεί η παρέα της, αλλά είναι ταυτόχρονα αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά σε αυτό το νέο της ξεκίνημα.

Ο Νίκος Σεβαστέλης είναι πλέον φοιτητής στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης) στην Αθήνα. Ολη η προηγούμενη χρονιά απαιτούσε διάβασμα, αλλά με μέτρο, όπως ο ίδιος σημειώνει. “Τις έχουμε δαιμονοποιήσει τις πανελλαδικές και δεν χρειάζεται. Απαιτείται περισσότερη ψυχραιμία” έχει να πει.

Η Ελένη Σταυροπούλου μπήκε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στα Χανιά. Για εκείνη δεν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας, αυτό δεν είναι κάτι συγκεκριμένο: Απλά χρειάζεται διάβασμα και καλή ψυχολογία. Η Ελένη τώρα θέλει να αντεπεξέλθει στα μαθήματά της και να συνεχίσει αργότερα με κάποιο μεταπτυχιακό.

 

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

 

Η Ιωάννα Τασιοπούλου πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Ρέθυμνο. Ως πρώτη της επιλογή είχε δηλώσει την αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης, όμως και η δεύτερη την αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη, μιας και θα σπουδάσει πάνω στον τομέα που επιθυμούσε εξαρχής.

Η Αγγελική Καραβλίδη εισάγεται στο Τμήμα Hλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Ξάνθη. Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή - και δηλώνει ικανοποιημένη καθώς έκανε μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Αγγελική Μοίρα-Αξιοτοπούλου πέρασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής και μάλιστα στους πρώτους 50 της σχετικής κατάταξης. Η Κομοτηνή ήταν η τρίτη επιλογή στο μηχανογραφικό της, ύστερα από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όμως το τελικό αποτέλεσμα την ευχαρίστησε ιδιαίτερα μιας και ήταν επιθυμία τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της να περάσει στην Κομοτηνή.

Η Δανάη Δημητρέα εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα την Καλαμάτα. Το αποτέλεσμα αυτό την αφήνει πολύ ευχαριστημένη καθώς ήταν η δεύτερη επιλογή της, ενώ ως πρώτη είχε το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στην Αλεξανδρούπολη.

  

Οι επιτυχόντες στην Τριφυλία

Τέλος στην αγωνία για τους φετινούς συμμετέχοντες στις πανελλήνιες εξετάσεις, με τη χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων για στις σχολές. Τώρα, χαμόγελα και όνειρα για τους νέους φοιτητές και για τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά τους. Ο κάθε υποψήφιος να μπορούσε χθες να δει ηλεκτρονικά την επιτυχία του, ωστόσο στην Τριφυλία δεν ήταν λίγοι και όσοι πήγαν στα σχολεία της για να μάθουν τα αποτελέσματα. Ιατρική, Ικαροι, Αστυνομία, Πολυτεχνείο, ήταν οι κύριες επιλογές για τους υποψήφιους με τις υψηλότερες βαθμολογίες.

 

Λύκειο Γαργαλιάνων

 

Η Ηλια Γεωργοπούλου με 18.625 μόρια, φοιτήτρια πλέον της Ιατρικής, σημείωσε: «Πέρασα στην Ιατρική Πατρών και είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα γιατί πέρασα στην σχολή που ήθελα. Η ικανοποίηση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί έδινα πανελλήνιες για δεύτερη φορά. Ευχαριστώ τους γονείς μου, τους καθηγητές του Λυκείου Γαργαλιάνων και τους καθηγητές του φροντιστηρίου μου. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις εξετάσεις και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία».

Ο Αντώνης Σπυρόπουλος με 18.607 μόρια τόνισε: «Πέρασα Φιλολογία Αθήνας 5ος στη σειρά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, ήταν δικαίωση για όλο το διάβασμα που έχω κάνει όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για την αγωνία που είχα. Με τα αποτελέσματα εκπληρώθηκε ο σκοπός μου και επίσημα».

Ο Γιώργος Σκούτζος από την πλευρά του ανέφερε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη σχολή που πέρασα, καθώς και για την πόλη: Κτηνιατρική του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη».

 

Λύκειο Φιλιατρών

 

Ο Παρασκευάς Μεϊντάνης που περνά στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί αυτό ήθελα από την αρχή. Είναι κάτι που το ήθελα από μικρός. Πιστεύω ότι είναι κοινωνικό λειτούργημα, προσφέρεις στην κοινωνία. Και το κατάφερα».

Η Αναστασία Παναγιωτοπούλου που πέρασε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέφερε: «Είναι κάτι που το ήθελα πολύ, αισθάνομαι ανακούφιση και ευχαρίστηση. Ηταν η δεύτερη επιλογή μου, αλλά το ήθελα εξίσου».

Ο Ανδρέας Μυλωνάς πέρασε στη Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενοι) και μας είπε: «Ηταν η πρώτη μου επιλογή, έδινα για δεύτερη φορά. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί από μικρό παιδί ήθελα να γίνω αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας και γενικότερα να πετάω. Εβγαινα μικρός στο μπαλκόνι όταν έβλεπα να περνά μαχητικό F16, είχα τρέλα, το ήθελα από παιδί».

 

Λύκειο Κυπαρισσίας

 

Ο Αγγελος Δημόπουλος που πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανέφερε: «Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή και νιώθω πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω το διευθυντή μου και τους καθηγητές μου σε όλη αυτή τη διαδικασία. Επέλεξα τη σχολή λόγω του αντικειμένου και για τα οφέλη που προσφέρει αργότερα».

Ο Στέφανος Καλής, με μοναδική του επιλογή τη θεολογία, κατάφερε να περάσει πρώτος στη σχολή του και σημείωσε: «Αισθάνομαι δικαιωμένος από τις προσπάθειες και πολύ ευχαριστημένος. Δεν το περίμενα να γράψω τόσο ψηλά. Εύχομαι κάθε παιδί να πετύχει αυτό που επιθυμεί. Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο αντικείμενο και θέλω πολύ να το διδαχθώ».

Ο Ηλίας Διαμαντής που πέρασε στη Σχολή Αστυφυλάκων τόνισε: «Είμαι χαρούμενος, είναι η δεύτερη χρονιά που έδινα φέτος. Πιστεύω πως όποιος έχει στόχους και όποιος έχει την υποστήριξη από γονείς και φίλους, όπως είχα εγώ, πρέπει να ξαναδώσει. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Τη συγκεκριμένη σχολή την ήθελα από μικρός».

Ο Παναγιώτης Μπακολιάς που πέρασε στο Μαθηματικό στη Λαμία ανέφερε: «Είχα βάλει όλα τα Μαθηματικά τμήματα και δεν πίστευα ότι θα περάσω Λαμία. Ηταν στις πρώτες επιλογές μου και είμαι ικανοποιημένος που πέρασα στη σχολή που ήθελα».

Η Δέσποινα Φλάρη που πέρασε στη Σχολή Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στα Γιάννενα σημείωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, είναι μια πολύ καλή σχολή. Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, οι κόποι μου όμως ανταμείφθηκαν. Εύχομαι καλά αποτελέσματα και στα υπόλοιπα παιδιά».

Κ.Μπ.

 

[Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Κώστας Μπούρας, Τάσος Ανδρικόπουλος]

• Το ρεπορτάζ της “Ε” θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Η δημοσίευση των ονομάτων και των επιτυχιών τους γίνεται με σχετική δυσκολία, αφού πλέον δεν ανακοινώνονται από τα σχολεία ονομαστικά αποτελέσματα, λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα. Για το λόγο αυτό, αν κάποιος επιτυχών/ούσα ή γονέας επιθυμεί τη δημοσίευση των στοιχείων του αποφοίτου/ης, μπορεί να επικοινωνήσει στο: elefklm@gmail.com.