Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 15:49

Ετοιμάζουν αποσκευές οι νέοι Μεσσήνιοι φοιτητές

Γράφτηκε από την

 

Τις αποσκευές τους για τη νέα τους ζωή ετοιμάζουν οι απόφοιτοι -νέοι φοιτητές πλέον- από τα σχολεία του νομού. Το συναίσθημα που επικρατεί μετά την ανακοίνωση των βάσεων είναι η ανακούφιση και η ανυπομονησία για τη φοιτητική ζωή και τη μετεγκατάσταση.

Ολοι τους έχουν να πουν πως το μεγαλύτερο ρόλο στην περασμένη χρονιά έπαιξε η στήριξη από συγγενείς, καθηγητές και φίλους.

 

2ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Αλίκη Υφαντή μπήκε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην πρώτη της επιλογή. Τώρα νιώθει ανακούφιση με το αποτέλεσμα και όπως δηλώνει: “Ανυπομονώ να ξεκινήσω τα μαθήματα, έχω μεγάλη περιέργεια για το περιεχόμενό τους. Μετά τις σπουδές σκέφτομαι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και μετά θα ήθελα να εργαστώ για κάποια μεγάλη οργάνωση, όπως είναι η Διεθνής Αμνηστία”.

Η Αγγελική Καραβλίδη πέρασε στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο και αργότερα θα επιλέξει ως κατεύθυνση τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ. Τα κατάφερε με αρκετό διάβασμα, όπως παραδέχεται και έχοντας βοήθεια από την οικογένεια και μεγάλη υποστήριξη από τους καθηγητές. Λέει ακόμα πως οι γύρω της έδειξαν πολλή υπομονή όλη τη χρονιά. Στο εξής σκέφτεται να συνεχίσει το χόμπι που είχε αφήσει λόγω πανελλαδικών, τις πολεμικές τέχνες.

Στο ΠΑΠΕΙ και συγκεκριμένα στην Πληροφορική πέρασε η Κλεοπάτρα Τσουμέα, τμήμα που ήταν από τις πρώτες της επιλογές. Χάρηκε πολύ με την επιτυχία της και τώρα δουλεύει για να είναι πιο άνετη και ανεξάρτητη τους πρώτους μήνες. Οσο για το ότι σε λίγο θα πρέπει να ξαναρχίσει το διάβασμα, αυτό δεν την πιέζει προς το παρόν, γιατί ξέρει πως πλέον δεν θα είναι τόσο πιεστικό και αγχωτικό, όπως ήταν στις πανελλήνιες.

Ο Ραφαήλ Ντυμένος εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής στο Χαροκόπειο, σε μία από τις πρώτες του επιλογές. Επόμενος στόχος του είναι προς το τέλος της σχολής να κάνει ταξίδι με το πρόγραμμα Εράσμους για να αποκτήσει εμπειρίες στο εξωτερικό.

Η Σταυρούλα Νταβέα πέρασε στη ΣΜΥΑ (Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας), σχολή που αποτελούσε την πρώτη της επιλογή. Νιώθει πολύ χαρούμενη και ανυπομονεί να ξεκινήσει τα μαθήματα. Οπως είναι φυσικό, θα της λείψει το σπίτι και οι φίλοι της από την Καλαμάτα.

Η Νίκη Κυριακούλη μπήκε στη Φαρμακευτική Αθήνας. Για εκείνη αυτός ήταν ο 1ος στόχος της. Οι επόμενες σκέψεις της αφορούν τη μετεγκατάσταση στη μεγάλη πόλη, γεγονός που την γεμίζει με ανυπομονησία. Θα είναι μια νέα πρόκληση η Αθήνα, ενώ όσον αφορά το διάβασμα δεν την προβληματίζει, γιατί είναι μελετηρή.

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Βασίλης Γεωργιόπουλος πέτυχε στην Αρχιτεκτονική Χανίων. Η συγκεκριμένη σχολή ήταν για εκείνον το μεγαλύτερο όνειρο ως τώρα. Τον γοητεύει το σχέδιο, έχει κλίση σε αυτό και του αρέσει και το επάγγελμα. “Το μυστικό της επιτυχίας είναι από τη μία να έχεις μάθει να διαβάζεις, να είσαι συγκεντρωμένος και η μεγάλη πρόκληση είναι το πώς θα καταφέρεις να κοντρολάρεις το συναισθηματικό κομμάτι και το άγχος. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για να το ελέγξει κανείς” έχει να πει ο Βασίλης, που στο εξής θα ήθελε να συνεχίσει με τις ξένες γλώσσες και να κάνει ταξίδια.

 

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Μαρίνα Αρβανίτη μπήκε στο Φυσικό Αθήνας, τμήμα που αποτελούσε την πρώτη της επιλογή. Νιώθει πολύ ικανοποιημένη, είχε γράψει αρκετά καλά και είχε συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία. Επόμενος στόχος της είναι να πάει να εγκατασταθεί και να βρει σπίτι.

Ο Απόλλων - Φοίβος Μπακής πέρασε στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η σχολή αυτή αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή του και για αυτό ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος που οι κόποι του απέδωσαν και που κατάφερε να πετύχει τον πρωταρχικό στόχο του. Για το μέλλον έχει επιλέξει ένα συγκεκριμένο τομέα που του αρέσει και πάνω στον οποίο θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό.

 

Μουσικό Λύκειο

 

Η Αφροδίτη Μπούζα εισήχθη στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο ΑΠΘ και μάλιστα 36η σε σειρά. Οι επόμενες σκέψεις της αφορούν τη γνωριμία με την πόλη στην οποία θα ζήσει τα επόμενα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που θα μείνει μακριά από το σπίτι της και για αυτό τον λόγο αισθάνεται ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

 

Λύκειο Μελιγαλά

Η Ελένη Θανοπούλου πέρασε στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή, αποτέλεσμα που την αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη.

Η Σοφία Τζάθα εισάγεται στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη. Ως πρώτη της επιλογή είχε δηλώσει το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όμως και η δεύτερη την ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Ως πρώτες του επιλογές, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος δήλωσε τις σχολές Νομικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. Εντούτοις η φοιτητική του ζωή θα τον βρει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς πέρασε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, μια σχολή που του αρέσει εξίσου πολύ, όπως ανέφερε.

Η μοίρα φαίνεται πως οδήγησε τον Μάξιμο-Βασίλειο Χολοκολό στο νεοσύστατο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, στο Βόλο. Παρότι είχε δηλώσει στις πρώτες του επιλογές τις Αστυνομικές Σχολές, ένα σεμινάριο που έκανε τον ώθησε στο να θέλει να περάσει στην πόλη της Θεσσαλίας. Ετσι η επόμενη κατά σειρά του επιλογή στην οποία και πέτυχε τελικά ήταν αυτή που ήθελε πραγματικά.

Η Μαρία Τζώρτζη εισήχθη στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, ενώ πριν από αυτή τη σχολή είχε δηλώσει το Τμήμα Ψυχολογίας στην ίδια πόλη καθώς και τις Παιδαγωγικές.

Ο Στράτος Αναστασόπουλος εισάγεται στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ ως πρώτη του επιλογή είχε την αντίστοιχη σχολή της Αθήνας. Το αποτέλεσμα ωστόσο τον ικανοποιεί μιας και όπως είπε πρόκειται για ένα πολύ καλό τμήμα.

 

Εκπαιδευτήρια Μπουγά

 

Με συστηματικό διάβασμα και δίχως να έχει πάει σε κάποιο φροντιστήριο η Μαρία Φράγκου πέρασε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η πρώτη της επιλογή ήταν το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο, όμως η σχολή που πέτυχε ήταν αυτή που κατά βάθος ήθελε περισσότερο, σχολίασε η ίδια.

 

Το ρεπορτάζ της “Ε” θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Η δημοσίευση των ονομάτων και των επιτυχιών τους γίνεται με σχετική δυσκολία, αφού πλέον δεν ανακοινώνονται από τα σχολεία ονομαστικά αποτελέσματα, λόγω του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα. Για το λόγο αυτό αν κάποιος επιτυχών-ούσα/γονέας επιθυμεί τη δημοσίευση των στοιχείων του αποφοίτου-ης, μπορεί να επικοινωνήσει στο elefklm@gmail.com.