Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 18:08

Ετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή (φωτογραφίες)

Ετοιμοι για νέες περιπέτειες... μελέτης και προγράμματος είναι οι νέοι φοιτητές από τη Μεσσηνία, για να αντεπεξέλθουν στα απαιτητικά μαθήματα των σχολών που πέρασαν.

Η ανακοίνωση των βάσεων τους έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη νέα τους ζωή και τους γέμισε χαρά. Σημαντικό στήριγμα για όλους τους υποψηφίους αποτέλεσαν οι συγγενείς αλλά και οι καθηγητές τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

 

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με την πρώτη πέρασε στην Ιατρική ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Ιατρική), σχολή που αποτελούσε την πρώτη του επιλογή. Ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους καθηγητές του για τη στήριξη που του παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της απαιτητικής αυτής χρονιάς. Θεωρεί πως τα κατάφερε λόγω του ότι προσπαθούσε να μην έχει άγχος και πάντα είχε στο νου του να διαβάζει εντατικά και με πρόγραμμα. Δεν άφησε ποτέ το αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ και μάλιστα σκοπεύει να το συνεχίσει και στη σχολή.

Η Ιωάννα Γεωργουλοπούλου πέτυχε στη Βιοτεχνολογία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί η σχολή αποτελούσε τη δεύτερη επιλογή της. Ονειρο της είναι να ασχοληθεί με την έρευνα στον χώρο αυτό. Χαίρεται που θα σπουδάζει στο εξής, μαζί με την αδελφή της στην Αθήνα.

 

3ο Λύκειο Καλαμάτας

 

Η Μαρία Χριστοφιλοπούλου έδωσε πανελλαδικές για 3η χρονιά και κατάφερε να “πιάσει” το μεγάλο της όνειρο, δείχνοντας μεγάλη υπομονή και επιμονή. Πέρασε στη Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Οι δύο της γονείς είναι αστυνομικοί, οπότε εκείνη είχε σκεφτεί πως θέλει να ξεκινήσει καριέρα είτε στην Αστυνομία είτε στην Αεροπορία. Δεν την τρομάζει το αυστηρό πρόγραμμα και η διαφορετική καθημερινότητα από τους άλλους φοιτητές, διότι για τις εξετάσεις τα χρόνια αυτά έπρεπε να έχει πειθαρχία. Πλέον νιώθει πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη γιατί στο 1ο έτος έχει αρκετούς γνωστούς και φίλους.

Η Φωτεινή Αναγνωσταρά είναι πια φοιτήτρια στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη. Η σχολή αυτή ήταν η πρώτη της επιλογή και πλέον είναι χαρούμενη που πέτυχε το στόχο της. Ανυπομονεί να γνωρίσει τη νέα πόλη και προς το παρόν ξεκουράζεται από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Παναγιώτα Βρυώνη θα σπουδάσει στην Ιατρική Αθήνας. Το ήθελε πολύ, αποτελούσε όνειρο για εκείνη και η ειδικότητα που της αρέσει είναι η Χειρουργική. Το διάβασμα δεν την φοβίζει, γιατί η διαδικασία των πανελλαδικών και η καθημερινότητα του σχολείου την προετοίμασε αρκετά. “Χρειάζεται ένα καλό πρόγραμμα και φυσικά η απαραίτητη ξεκούραση και διασκέδαση”, σημειώνει.

 

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Λεωνίδας Χαντζής δηλώνει σχετικά με τα αποτελέσματα και την ανακοίνωση των βάσεων: “Από μικρός είχα ένα όνειρο να εισέλθω στο χώρο της εκπαιδεύσεως. Φέτος το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε και πέρασα στη Φιλολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου! Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τα αποτελέσματα, διότι πρώτον βλέπω τους κόπους μου να ανταμείβονται και δεύτερον νιώθω ευγνωμοσύνη, καθώς δεν θα επιβαρύνω οικονομικώς και τους γονείς μου. Και εν κατακλείδι είμαι της απόψεως πως με την προσωπική θέληση, επίμονη και πίστη στον Θεό, αλλά και λίγη τύχη, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα”!

 

Λύκειο Πύλου

Ο Νίκος Πόπορης πέρασε στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και στο εξής θέλει να αφήσει πίσω του τις πανελλαδικές και να περάσει ωραία φοιτητική ζωή. Μετά το πτυχίο θα αποφασίσει σε ποιον τομέα θα ειδικευτεί.

Η Κωνσταντίνα Κορακάκη εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Πάτρα. Επόμενο στόχο για την ίδια αποτελεί η ολοκλήρωση των σπουδών.

Ο Γιώργος Μαρίνης μπήκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάνοντας πάλι φέτος τα χαρτιά του. Πλέον δηλώνει έτοιμος για τη νέα σελίδα στη ζωή του, η οποία θα έχει περισσότερες απαιτήσεις.

 

Μουσικό Λύκειο

Η Σοφία Αράπογλου θα είναι στο εξής φοιτήτρια στην Πάτρα, στη Φιλολογία. Η σχολή αποτελούσε την πρώτη της επιλογή και τα επόμενα σχέδιά της είναι να τακτοποιηθεί εκεί στη νέα της πόλη και να συνεχίσει την ενασχόλησή της με τη μουσική.

Η Ειρήνη Καλαμαρά περνάει στο Τμήμα Μηχανολόγων Αεροναυπηγών στην Πάτρα. Ηταν κάτι που το ήθελε πολύ, γιατί την ελκύει ο κλάδος και έχει πολλές κατευθύνσεις και προοπτικές για να επιλέξει κανείς. Τώρα έχει στόχο να προσαρμοστεί και να ξεκινήσει τα μαθήματα.

 

Λύκειο Θουρίας

Η Σταυρούλα Ρουσοπούλου έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς εισάγεται στο Τμήμα Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οπως σχολίασε η ίδια, η χρονιά που πέρασε ήταν πιεστική, όμως με τη βοήθεια την καθηγητών της έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Μαρία Περρωτή εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ στις πρώτες της επιλογές είχε τις αντίστοιχες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα της αφήνει, όπως μας είπε, μια σχετική πικρία, καθώς η κολλητή της φίλη πέρασε στην Ιατρική της Θεσσαλονίκης, ωστόσο η επιτυχία της δεν παύει να την κάνει ευτυχισμένη.

Η Παναγιώτα Τσικούρη μπήκε 6η στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ στην Αθήνα.

 

Λύκειο Αρφαρών

Ο Ανδρέας Ζαλαχώρης πέρασε στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Βόλο. Η πόλη της Θεσσαλίας ήταν ψηλά στις σχολές προτίμησής του μιας και εκεί σπουδάζει και ο αδελφός του. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους καθηγητές μου και το σχολείο μου που με βοήθησαν να φτάσω στον στόχο μου”, σημείωσε.

 

Λύκειο Αριστομένη

 

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος πέρασε στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη του επιλογή, αποτέλεσμα που τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο.

 

Λύκειο Μεθώνης

Τα παιδιά που δίνουν κάθε χρόνο εξετάσεις θα πρέπει να μην αγχώνονται και να βασίζονται στις γνώσεις που έχουν αποκομίσει όχι μόνο της Γ’ λυκείου αλλά όλων των σχολικών τους χρόνων”. Με αυτό το σκεπτικό ο Κωνσταντίνος Ψυχάρης εισήχθη στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σχολή την οποία είχε δηλώσει ως πρώτη μιας και ήταν η μοναδική που τον ενδιέφερε πραγματικά.

Η Γιώτα Μπουσούνη πέρασε στη Φιλολογία Πάτρας και τώρα είναι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Περιμένει να ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά και να ζήσει νέες εμπειρίες. Εχει ψάξει τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών και πιστεύει πως έχει κλίση σε αυτά, της φαίνονται ενδιαφέροντα και είναι σίγουρη ότι θα της αρέσουν.

 

Λύκειο Καρδαμύλης

Ο Μαξιμιλιανός Μύλλερ θα σπουδάσει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, στο Μουσικό Τμήμα. Η μουσική αποτελεί για εκείνον μεγάλη αγάπη και ενασχόληση από μικρή ηλικία. Δεν είναι τυχαίο ότι μπήκε σε αυτό το τμήμα, χωρίς να έχει φοιτήσει σε μουσικό σχολείο. Ταυτόχρονα με τις θεωρητικές σπουδές θα συνεχίσει με την εκμάθηση οργάνων και την πρακτική εξάσκηση.

 

 

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Τάσος Ανδρικόπουλος


NEWSLETTER