Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 16:49

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Γράφτηκε από την
Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στην Καλαμάτα.

Το εν λόγω σχολείο απευθύνεται σε ενήλικους 18 χρόνων και πάνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση - δηλαδή έχουν αποφοιτήσει από το δημοτικό σχολείο ή έχουν εγγραφεί στο γυμνάσιο αλλά δεν το έχουν τελειώσει. Η φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια και οδηγεί στην απόκτηση Απολυτηρίου Γυμνασίου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, πολιτιστικών θεμάτων και ευρωπαϊκά προγράμματα διά βίου μάθησης Erasmus+. Εχει οργανώσει ημερίδες και συνέδρια κι έχει αναπτύξει επαφές με εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ευρώπη.

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογία, Πληροφορική, Αγγλική Γλώσσα, Κοινωνική Εκπαίδευση, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αισθητική Αγωγή, ενώ υπάρχει σύμβουλος σταδιοδρομίας, καθώς και σύμβουλος ψυχολόγος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και για την εγγραφή τους στη διεύθυνση του ΣΔΕ Καλαμάτας (οδός Αθηνών 170, πρώην Πολυκλαδικό), και στο τηλέφωνο 27210 80425, καθημερινά από τις 5 έως τις 8 μ.μ.

Καταλήγοντας η σχετική ανακοίνωση του ΣΔΕ Καλαμάτας σημειώνει ότι “αρκετοί απόφοιτοι του σχολείου συνέχισαν τις σπουδές τους φοιτώντας σε Γενικό Λύκειο ή σε ΕΠΑΛ και αρκετοί από αυτούς ήδη φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Τη σχολική χρονιά 2018-19 απόφοιτοι του σχολείου μας που συνέχισαν τη φοίτησή τους στο Εσπερινό Λύκειο Καλαμάτας έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθησαν στο πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα η Βασιλική Ηλιακοπούλου εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Τμήμα Φιλολογίας και ο Ευστράτιος Ρουντζούνης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο τμήμα Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής”.


NEWSLETTER