Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 22:32

Με ευχές και υποσχέσεις ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Με ευχές και υποσχέσεις ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Με ευχές για καλή σχολική χρονιά και επίτευξη των στόχων των παιδιών, τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, παρουσία των επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην πόλη και στο νομό.

Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε δύναμη, κουράγιο και υπομονή στους καθηγητές, για να διδάσκουν τη γνώση με σκοπό τη διαμόρφωση ήθους, και την παιδεία για να διαμορφώσει ολοκληρωμένες ανθρώπινες προσωπικότητες. Ευχήθηκε η προσπάθεια των παιδιών της Γ’ τάξης να στεφθεί από επιτυχία και να πετύχουν τους στόχους τους, να γίνουν ακαδημαϊκοί πολίτες χρήσιμοι για τον τόπο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κάλεσε τα παιδιά να επιλέξουν τη γνώση, αυτό που αγαπούν, αυτό που τους ταιριάζει και τους εκφράζει. “Αλλάξτε την κοινωνία, γίνετε χρήσιμοι πολίτες, αλλάξτε και βελτιώστε κι εμάς”, προέτρεψε χαρακτηριστικά τα παιδιά. Τα συμβούλευσε να ακούν τους γονείς τους και διαβεβαίωσε πως το γραφείο του θα είναι πάντα ανοιχτό για να λύνονται τα προβλήματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά με τη βοήθεια των καθηγητών τους να πετύχουν τους στόχους τους και να διαμορφώσουν σωστούς χαρακτήρες.

Η διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Πανταζή καλωσόρισε τα παιδιά της Α’ τάξης και ευχήθηκε καλή δύναμη στα παιδιά της Γ’ τάξης στον δύσκολο δρόμο που έχουν μπει.

* Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος παρέστη, ακόμα, στους αγιασμούς στο 22ο Δημοτικό Σχολείο, στο 6ο Λύκειο - 4ο ΕΠΑΛ και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

* Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας τέλεσε ακόμα τον αγιασμό στο 4ο και 6ο Γυμνάσιο και στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

* Τον αγιασμό στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο, καθώς και στο 2ο και 5ο Λύκειο Καλαμάτας, τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

Γ.Σ.


NEWSLETTER