Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 08:44

Καλαμάτα: Καινούργιους μαθητές υποδέχτηκε το ΕΕΕΕΚ

Γράφτηκε από την

Καινούργιους μαθητές υποδέχτηκε χθες πρώτη μέρα στο σχολείο το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμάτας.

Οι παλιότεροι μαθητές με την προτροπή του διευθυντή Παναγιώτη Κάτσου ανέλαβαν το ρόλο της υποδοχής, για την ομαλότερη αφομοίωση των νέων στο σχολικό περιβάλλον.

Ο διευθυντής, αφού προηγήθηκε η τελετή αγιασμού, αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους του σχολείου, στο οποίο μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης με πολλά αισθητηριακά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες των μαθητών. Ευοίωνες είναι οι προβλέψεις και για τη στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό, αν και πλήρη εικόνα θα έχουν ο διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Χθες, δεν ήταν όλοι οι καθηγητές εκεί για να αναλάβουν, αν και όπως επεσήμανε ο κ. Κάτσος, οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετηθεί και ανήκουν στο δυναμικό του σχολείου από προηγούμενες χρονιές. Επίσης, μένει να παρουσιαστεί στο νέο της πόστο και η κοινωνική λειτουργός, μιας και η προηγούμενη μετατέθηκε, όπως και το προσωπικό ειδικοτήτων και το ειδικό βοηθητικό.

Να αναφέρουμε ότι στον αγιασμό παραβρέθηκε -όπως άλλωστε κάθε χρόνο, ασχέτως θεσμικής ιδιότητας- η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Καλαμάτα ξεκινάμε", ως φίλη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του σχολείου. Οταν κλήθηκε στο βήμα, επειδή το σχολείο χρειάζεται ανακαίνιση (τα κάγκελα και τα σιδερένια στοιχεία έχουν σκουριές και χρειάζεται γενικό βάψιμο και αποκατάσταση διάφορων μικροφθορών) υποσχέθηκε ότι, επειδή το κράτος αποδεικνύεται δυσκίνητο στην πράξη, "οι φίλοι του σχολείου που είμαστε πιο ευέλικτοι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια".   

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Αθηνά Σπανού αναφέρθηκε στη λειτουργία, φέτος όπως είπε, της αίθουσας δημιουργικής απασχόλησης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για να ξεπεραστούν διάφορες δυσκολίες και εμπόδια "χρειαζόμαστε δίπλα μας τους φίλους".

Ν.Κ.