Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:20

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Σχολείο-πρέσβης το 4ο Λύκειο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Σχολείο-πρέσβης το 4ο Λύκειο Καλαμάτας

 

Σχολείο-πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναγορεύτηκε το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, μετά την επιτυχή συμμετοχή του κατά την περσινή σχολική χρονιά στο πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS).

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και του υπουργείου Παιδείας. Σημαντική στήριξη στο πρόγραμμα παρέχεται επίσης από τον Ελληνα αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους Ελληνες ευρωβουλευτές, ενώ το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς το καθοδηγεί επιστημονικά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των λυκείων και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους, ώστε να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των μελών του και να αντιληφθούν πώς μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημόσιου βίου και στην εμπέδωση της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 
Οι δράσεις που αναλαμβάνει κάθε λύκειο, το οποίο θέλει να αποκτήσει τον τίτλο του Σχολείου-Πρέσβη πρέπει να είναι ποικίλες, να συνάδουν με τους στόχους του προγράμματος και να έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα. Μετά την αξιολόγηση των δράσεων, στα επιτυχόντα σχολεία αποδίδεται ο τίτλος του «Σχολείου-Πρέσβη του ΕΚ», ενώ απονέμεται τιμητικό δίπλωμα τόσο στους μαθητές-πρέσβεις του ΕΚ (Junior Ambassadors) όσο και στους καθηγητές-πρέσβεις του ΕΚ (Senior Ambassadors).

Από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθήτριες Ιωάννα Αναστασοπούλου και Ελενα Παρθένη από την Α’ τάξη, Σοφία Βαγενά και Δέσποινα Κοσμοπούλου από τη Β’ τάξη και Γεωργία Ασημάκου και Αγάπη Κακαλέτρη από την Γ’ τάξη. Το πρόγραμμα συντόνισαν οι καθηγήτριες Βασιλική Πανταζή (διευθύντρια), Ζαχαρούλα Κουτίβα (υποδιευθύντρια), Ελένη Γαλανοπούλου, Χριστίνα Μάγκλαρη, Ελισάβετ Νικάκη και Ελένη Σύρμα.


NEWSLETTER