Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 09:20

Εκατό λιγότερα παιδιά στους σταθμούς της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Λιγότερα είναι φέτος τα παιδιά που θα φιλοξενήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1 Σεπτεμβρίου. Οπως ανέφερε στην "Ε" ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "Η Αλληλεγγύη" Μιχάλης Μούστος, θα φιλοξενηθούν 330 παιδιά που μπορεί να εξυπηρετήσει το μόνιμο προσωπικό. «Ο λόγος της μείωσης του αριθμού κατά 100 παιδιά σε σχέση με πέρυσι οφείλεται στο ότι έφυγαν με σύνταξη εργαζόμενοι και δεν μπορούν να αναπληρωθούν λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων. Συγκεκριμένα στους παιδικούς σταθμούς θα φιλοξενηθούν 173 παιδιά μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ και 157 με τροφεία», είπε - ενώ πρόσθεσε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας Αννα Παπασαραντοπούλου, προτεραιότητα θα δοθεί σε παιδιά οικογενειών που εργάζονται και οι δύο γονείς, ενώ θα τηρηθούν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Είπε ακόμη ότι τα τροφεία φτάνουν στα 50 ευρώ, αλλά ισχύουν μειωμένα όταν πρόκειται για παιδιά που προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες ή οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση των κτηρίων, ένα ζήτημα που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το σύλλογο, είπε ότι γίνονται προσπάθειες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. «Με την κ. Παπασαραντοπούλου έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και πιστεύουμε πως θα λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες», σημείωσε. Είπε, επίσης, ότι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι σταθμοί αντιμετωπίστηκαν με τις ανάλογες επισκευές, όπως για παράδειγμα στο 2ο Παιδικό. «Το αίθριο στο 2ο Παιδικό, το οποίο έσταζε και έπαιζαν εκεί τα παιδιά, αντικαταστάθηκε και εκτός του 3ου, που ακόμα υπάρχουν προβλήματα, οι υπόλοιποι βρίσκονται λίγο πολύ σε καλή κατάσταση», ανέφερε σχετικά. Επαίνεσε μάλιστα και τη Θεραπευτική Κοινότητα "Κύτταρο" του ΚΕΘΕΑ για την πρωτοβουλία που πήρε να βάψει τον 7ο Παιδικό. Καταλήγοντας τόνισε πως «όταν εντοπίζουμε προβλήματα ενημερώνουμε την διευθύντρια, η οποία φαίνεται να έχει την διάθεση να βρει λύσεις - άλλωστε συνέβαλε και η ίδια στην κινητοποίηση των παιδιών του ΚΕΘΕΑ για τον 7ο Παιδικό».
Τέλος, σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες αναμένεται και η ανακοίνωση των ονομάτων όσων παιδιών έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς.