Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 08:29

Μαθητές και εκπαιδευτικοί μαθαίνουν πώς θα σώσουν μια ζωή, αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Με σύνθημα «Ολοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή!» θα γιορταστεί αύριο η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς 2019.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο οι εθελοντές εκπαιδευτές του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ εθνικού προγράμματος εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, για τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης “Kids save lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές” και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) θα πραγματοποιήσουν σημαντική δράση από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, επισκέπτες και μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από εκπαιδευτές, πώς μπορούν με τα χέρια τους να σώσουν μια ζωή. Θα εκπαιδευτούν θεωρητικά και πρακτικά στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση τεχνολογίας. Παράλληλα, διαδραστικοί σταθμοί δεξιοτήτων υπόσχονται μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί ότι έχοντας εκπαιδευμένους ανανήπτες και πρώτους ανταποκρινόμενους δίπλα σε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής, τα ποσοστά επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής μπορούν να αυξηθούν εντυπωσιακά. Μέσα από την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων σε σχολεία, συλλόγους, φορείς και δημόσιους χώρους υπάρχει τρόπος να κερδηθεί ο χρόνος στην έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από τους πρώτους παρευρισκόμενους.