Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 20:08

Μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας σε εκδήλωση για τα αρχαία θέατρα

Γράφτηκε από την
Μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας σε εκδήλωση για τα αρχαία θέατρα

 

Στην 5η Συνάντηση του Ανω Διαζώματος, με τίτλο “5 χρόνια μαθητές ξεναγοί”, την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα, συμμετείχαν μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμπλήρωσης πέντε χρόνων λειτουργίας του εγκεκριμένου από το υπουργείο Παιδείας προγράμματος του Διαζώματος “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα”.
Στόχος της 5ης Συνάντησης του Ανω Διαζώματος ήταν να τιμήσει τις δράσεις μαθητών της πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας και φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να αναζητήσει ιδέες και προτάσεις για τη συνδιαμόρφωση του προγράμματος στο μέλλον, να συμβάλει στην καλλιέργεια των νέων ανθρώπων, ώστε να εξελιχθούν σε συνειδητούς κληρονόμους και ικανούς διαχειριστές της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και τέλος να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του δικτύου του Ανω Διαζώματος μέσα από νέες και πρωτότυπες συνεργασίες.

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσιάστηκαν οι πρωτότυπες και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Εκτός από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, πήραν μέρος μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι και καθηγητές από τα σχολεία:  Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γυμνάσιο Βάμου Χανίων, Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα Μήλου, Γυμνάσιο Φερών Εβρου, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος, 3ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου Θεσσαλονίκης, Γυμνάσιο Ερέτριας, Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία (Ιωαννίνων, Ψυχικού, Εκάλης) καθώς και το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Eco Zone στο Μοναστηράκι, πλαισίωσε η έκθεση “Αρχαία θέατρα και εκπαίδευση. Οι μαθητές «υιοθετούν», δημιουργούν, ενημερώνουν” με έργα μαθητών (αφίσες, έντυπο υλικό, οδηγούς ξενάγησης, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια).

 


NEWSLETTER