Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 08:55

Γονείς κατέλαβαν χθες το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Γονείς κατέλαβαν χθες το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Κλιμάκωσαν χθες τις αντιδράσεις τους οι γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών σχετικά με την απομάκρυνση νηπιαγωγού του σχολείου -αποτέλεσμα αναφοράς που έγινε από την διευθύντρια. Νωρίς χθες το πρωί -πέρα από το γεγονός ότι δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο- προχώρησαν και σε κατάληψη, ενώ αργότερα αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας και του γνωστοποίησε το λόγο των κινητοποιήσεών τους, ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Λόγω της κατάληψης του σχολείου από τους γονείς υπήρξε παρέμβαση της Αστυνομίας και ενημέρωση του εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Οι γονείς χωρίς να θέλουν να δημιουργήσουν εντάσεις και σε ένδειξη καλής θέλησης μετά από λίγη ώρα άνοιξαν και πάλι το σχολείο, χωρίς ωστόσο να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε.

Αυτό που ζητούν είναι να επιστρέψει στο νηπιαγωγείο η εκπαιδευτικός και παράλληλα να έχουν συνάντηση με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κλάδη ώστε να του εκθέσουν τις απόψεις τους.

Από ό,τι μας είπαν και χθες γονείς, με τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό δεν έχουν κανένα πρόβλημα, είναι απολύτως ικανοποιημένοι και θεωρούν ότι άδικα την έδιωξαν. Και αν δεν επιστρέψει δεν πρόκειται να ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και από Δευτέρα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, μέχρι να αλλάξει αυτή η άδικη, όπως θεωρούν, απόφαση.


NEWSLETTER