Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 16:48

Ημερίδα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας οργανώνει ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας με θέμα:
«Προγράμματα και δράσεις του ΚΠΕ Καλαμάτας στη θεωρία και στην πράξη»
την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 από 5.00 μ.μ. έως 8.30 μ.μ. στο χώρο του ΚΠΕ, (Θουκυδίδου 2). Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τα προγράμματα, τα δίκτυα και τις δράσεις, που θα υλοποιηθούν  από το ΚΠΕ Καλαμάτας κατά  τη σχολική χρονιά 2010-11. Η ημερίδα  χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν θα συμμετέχουν σε μια έρευνα πεδίου, που θα πραγματοποιηθεί με ποδήλατα  σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν με βιωματικό τρόπο ενδεικτικά τμήματα τριών από τα προγράμματα του ΚΠΕ Καλαμάτας, με χρήση φύλλων εργασίας, και θα αφορούν στα προγράμματα: «Ανακαλύπτω την πόλη μου», «Ελιά και ελαιόλαδο» και «Ο κύκλος των χαμένων υλικών». Στο  δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν όλα τα προγράμματα, τα δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και οι δράσεις του ΚΠΕ καθώς και ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα στην περσινή γιορτή της ανακύκλωσης και στο μαθητικό διαγωνισμό.
Η συμμετοχή με ποδήλατα είναι προαιρετική. Τα ποδήλατα και ο εξοπλισμός θα δοθούν από το ΚΠΕ. Αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει και με το δικό του ποδήλατο στο πρώτο μέρος ή να συμμετέχει μόνο στο δεύτερο μέρος.
Τα έξοδα της ημερίδας(αναλώσιμα, καφές, υλικό) θα καλυφθούν από το ΤΔΥ του ΚΠΕ Καλαμάτας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 27210- 86147, 96062.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER