Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 00:30

Φωτογραφίες από την εκδρομή του Λυκείου Γαργαλιάνων στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Φωτογραφίες από την εκδρομή του Λυκείου Γαργαλιάνων στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Την παραδοσιακή Ανω Πόλη της Κυπαρισσίας επισκέφτηκαν χθες μαθητές του Λυκείου Γαργαλιάνων, γνωρίζοντας την ιστορία και τις ομορφιές της με την ξενάγηση που τους έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης, Ανδρέας Κίζηλης. 

Μαθητές και καθηγητές περπάτησαν και είδαν από κοντά το κάστρο των Γιγάντων, με τη μοναδική θέα που προσφέρει προς το Ιόνιο και το μικρό του πέτρινο θέατρο, τα καλντερίμια, τα περισσότερα από τα οποία οδηγούν στις παλιές κρήνες, το Λαογραφικό Μουσείο που αποτέλεσε για ένα χρόνο κατοικία του Κωστή Παλαμά, ενώ έμαθαν πολλά για την ιστορία της πόλης. 

Από την πλευρά του ο κ. Κίζηλης μας επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό σχολεία από την περιοχή και γενικά νέος κόσμος να επισκέπτεται την παραδοσιακή Ανω Πόλη της Κυπαρισσίας, που πέρα από τις ομορφιές έχει πίσω της και μια μεγάλη ιστορία. Υπογράμμισε μάλιστα το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές για να μάθουν διάφορα πράγματα, και ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλα σχολεία που θέλουν να επισκεφτούν την όμορφη Ανω Πόλη.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER