Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 02:14

Εσπασε τμήμα του μόλου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Εσπασε τμήμα του μόλου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Τμήμα του προσήνεμου μόλου του λιμανιού της Κυπαρισσίας έσπασε χθες το μεσημέρι και κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση ολόκληρο κομμάτι του, στο τμήμα που ενώνεται ο παλιός προσήνεμος μόλος με τον καινούργιο. Ενα ολόκληρο κομμάτι του νέου μόλου έχει σπάσει και έχει πάρει κλίση  δείχνοντας ότι είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Στο συγκεκριμένο σημείο τα κύματα περνούν με μεγάλη ευκολία τόσο πάνω από τον μόλο όσο και κάτω από αυτόν, αφού στην κυριολεξία βρίσκεται στον αέρα.

Ετσι όλα αυτά που εδώ και καιρό είχαν επισημάνει οι αλιείς της περιοχής δυστυχώς επαληθεύονται με τον χειρότερο τρόπο. Εγκαίρως είχαν ζητήσει την εξωτερική θωράκιση του προσήνεμου μόλου στο σημείο που ενώνεται ο παλιός με τον  καινούργιο τονίζοντας ότι δεν θα αντέξει το χειμώνα. Πέρα από τις αυτοψίες και τις προγραμματικές συμβάσεις για εκπόνηση μελέτης, μέχρι τώρα δεν έγινε καμία παρέμβαση προστασίας και πλέον ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα μεγάλο άνοιγμα στο κέντρο του προσήνεμου μόλου -που στην ουσία αχρηστεύει το λιμάνι- είναι ορατό.

«Από το 2007 φωνάζουμε για τα θέματα του λιμανιού» μας επισήμανε χθες φανερά αγανακτισμένος ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Κυπαρισσίας Κώστας Ρόλιος, και συμπλήρωσε: «Τα τελευταία χρόνια φωνάζουμε για το θέμα του προσήνεμου. Αν δεν είχαν λεφτά να κάνουν την θωράκιση που έπρεπε, τώρα πού θα βρουν τα πολλαπλάσια που χρειάζονται; Αυτό που λέγαμε δυστυχώς έγινε. Εκεί που συνδέονται ο παλιός με το νέο μόλο, που είχε μείνει χωρίς προστασία, έσπασε σε 3 σημεία».

Επίσης τόνισε: «Εντύπωση μου προκαλεί που κανείς από τους αρμόδιους και την τοπική αυτοδιοίκηση όλες αυτές τις ημέρες που χειροτέρεψαν τα προβλήματα δεν εμφανίστηκε να δει την κατάσταση».


NEWSLETTER