Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012 08:30

Ανησυχούν οι τρίτεκνοι για το δημογραφικό

Γράφτηκε από την
Ανησυχούν οι τρίτεκνοι για το δημογραφικό

 

Την ανησυχία του για τη διόγκωση του δημογραφικού προβλήματος επανέλαβε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς, στο πλαίσιο της παρουσίασης του ημερολογίου του συλλόγου για το 2012 και του ετήσιου απολογισμού δράσεών του. 

Επίσης, ο κ. Κορομηλάς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των μελών του συλλόγου για την κατάργηση της σύνταξης της τρίτεκνης μητέρας και του εφάπαξ επιδόματος τρίτου παιδιού. Ως άστοχη ενέργεια χαρακτήρισε τη μείωση του πολυτεκνικού επιδόματος και την καθιέρωση χαμηλών -όπως ο ίδιος υποστήριξε- εισοδηματικών κριτηρίων. Οπως είπε τα συγκεκριμένα επιδόματα αποτελούσαν σημαντικό βοήθημα «για τα βιοποριστικά προβλήματα των τρίτεκνων, που τώρα χρειαζόμαστε το κράτος περισσότερο από ποτέ». Ζήτησε λοιπόν επανεξέταση των αποφάσεων που πάρθηκαν για τα επιδόματα αλλά και τη φορολογία των τρίτεκνων οικογενειών «γιατί διαφορετικά οι Ελληνες θα γίνουμε μειονότητα στη χώρα μας».  

Αναφορικά με τον απολογισμό των πεπραγμένων του συλλόγου τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε οι δράσεις να καλύπτουν πληθυσμιακά όλο το νομό. Είπε επίσης ότι και φέτος οι οικογένειες-μέλη με οικονομικά προβλήματα ενισχύθηκαν με τρόφιμα. Ετσι σε συνεννόηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας κατάφεραν να εντάξουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων 3.000 άτομα, προερχόμενα από τις τρίτεκνες οικογένειες του νομού.    

Μέσα στις ετήσιες δράσεις του συλλόγου ήταν επίσης οι ενημερωτικές εκδηλώσεις σε 10 σχολεία του νομού για τον αθλητισμό και τα ναρκωτικά με τους ολυμπιονίκες του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, καθώς και εκδηλώσεις για την ενημέρωση των μελών του συλλόγου για τα δικαιώματα των τρίτεκνων και της σχέση τους με τα παιδιά τους. Κλείνοντας την αναφορά του στα πεπραγμένα τόνισε ότι είχαν μια πολύ καλή συνεργασία με όλους τους Δήμους, αλλά και με εθελοντές που ασχολήθηκαν με τις δράσεις του συλλόγου. 

Τέλος, ανέφερε και την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας για την τιμητική διάκριση και τη χορήγηση υποτροφιών σε 46 παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, που πέρασαν σε πανεπιστημιακές, στρατιωτικές και τεχνολογικές σχολές. 

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ο Χρήστος Κορομηλάς είπε ότι και φέτος το ημερολόγιο του συλλόγου είναι ένα καλλιτεχνικό ημερολόγιο, γεμάτο από χρώμα και άρωμα Μεσσηνίας. Ευχαρίστησε την εικαστικό Διονυσία Χρυσομπόλη η οποία επιμελήθηκε τις φωτογραφίες με βότανα και αγριολούλουδα που φυτρώνουν στη φύση, καθώς και τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες. Επίσης ευχαρίστησε και το βιβλιοπωλείο "Παπασωτηρίου" που τα έκδωσε. 

Το μήνυμα που θέλει να περάσει το ημερολόγιο μέσα από τις σελίδες του είναι πως «όλα σε αυτή την πλάση είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν κάτι, θυμίζοντάς μας πως... Η γενναιοδωρία είναι στη φύση μας!».

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας προανήγγειλε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας τους, που θα γίνει στις 2 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Εlite", στην Καλαμάτα.

 

 


NEWSLETTER