Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 09:40

Μετακόμισε σε νέο κτήριο το Λύκειο Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον

Ποδαρικό στο νέο κτήριο για τους μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών οι οποίοι από χθες μετακόμισαν στο νέο σχολικό συγκρότημα, που παρέχει πολλές ανέσεις και σύγχρονες λειτουργίες. Μέρα χαράς λοιπόν χθες για μαθητές και καθηγητές αλλά και συγκίνησης αφού άφησαν πίσω τους ένα ιστορικό και παραδοσιακό κτήριο το οποίο ο δήμος σκοπεύει να αξιοποιήσει. Το νέο κτήριο που ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγο καιρό και εξοπλίστηκε πλήρως, παρέχει πολλές ανέσεις και ευκολίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως και ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον.
Αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας εξέφρασε την ικανοποίηση καθώς με τη νέα χρονιά έγινε η έναρξη των μαθημάτων του λυκείου στο νέο κτήριο του λυκείου σημειώνοντας: "Η ολοκλήρωση του λυκείου ήταν μια ελπίδα και μια προσδοκία για τους μαθητές και για όλη την κοινωνία των Φιλιατρών. Είχε ξεκινήσει προ ετών, είχε κολλήσει και ξεμπλοκαρίστηκε και με δική μας συμβολή αλλά και με την συμβολή της Περιφέρειας. Κάναμε διάφορες παρεμβάσεις κατά την φάση της κατασκευής του και όσον αφορά την λειτουργικότητα του κτηρίου και όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο. Είχαμε συνεχή διάλογο με τη Διεύθυνση του Λυκείου, το Σύλλογο Γονέων και βεβαίως με τα παιδιά. Πιστεύω στο νέο κτήριο θα νιώθουν πολύ πιο ωραία.
Μπορεί ο περιβάλλων χώρος να έχει κάποιες ελλείψεις, οι οποίες θα ξεπεραστούν. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όποια λειτουργικά προβλήματα εμφανιστούν στην πράξη. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ξεκινά η νέα χρονιά σε μια νέα σχολική μονάδα.
Πέρα από την  χαρά του νέου κτηρίου, υπάρχει και η συγκίνηση για το παλιό και βεβαίως παραμένει ως προοπτική του δήμου η πλήρης αξιοποίησή του για πνευματικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, έτσι ώστε όλο αυτό το σύνολο να εναρμονιστεί σε μια κυψέλη πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Σε συνδυασμό επίσης με το Βορρέειο και το Φουρναράκειο".

Κ.Μπ.