Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 10:15

Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητεί: Τήρηση κανόνων ασφαλείας στο πανηγύρι Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητεί: Τήρηση κανόνων ασφαλείας στο πανηγύρι Φιλιατρών

Την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στο χώρο και την περιοχή που γίνεται το πανηγύρι των Φιλιατρών ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το αν μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή οχήματα άμεσης βοήθειας, όπως ασθενοφόρο ή όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έτσι όπως έχει γίνει η χωροθέτησή του.


Αναφερόμενος στο θέμα του πανηγυριού ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Φάμπας επισήμανε: "Σχετικά με το πανηγύρι μας δημιουργήθηκαν μερικές απορίες οι οποίες συγκεντρώνονται σε μια λέξη: επικινδυνότητα. Θέλουμε κάποιοι φορείς να μας πιστοποιήσουν το πόσο μη επικίνδυνο είναι το πανηγύρι στην θέση που βρίσκεται. Αν κάποιος πάθει κάτι, πώς θα μπει εκεί μέσα το ασθενοφόρο να τον παραλάβει; Μέσα από όλη αυτή την ξυλοκατασκευή, δεν ξέρω ποιος αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη να πει ότι μπορεί το νοσοκομειακό να μπει εκεί. Ζητώ να υπάρχει μια επίσημη απάντηση ότι εκεί μπορεί να μπει πράγματι νοσοκομειακό.
Επίσης σε μια περίπτωση πυρκαγιάς, καθώς όλο αυτό είναι ξυλοκατασκευή και όλες οι παράγκες σχεδόν χρησιμοποιούν γκαζάκια, τι θα γίνει λοιπόν αν ξεσπάσει φωτιά; Η Πυροσβεστική πώς θα έχει πρόσβαση στους χώρους αυτούς; Υπάρχει άραγε ένα σχέδιο επέμβασης και διάσωσης;
Αναρωτιόμαστε αν διασφαλίζεται η ασφάλεια στο χώρο του πανηγυριού. Ζητάμε σαν κάτοικοι και σαν Εμπορικός Σύλλογος να μας εγγυηθούν οι αρμόδιοι φορείς την ασφάλεια των ανθρώπων που θα βρεθούν εκεί. Φυσικά δεν είναι μόνο οι δύο δρόμοι αλλά και οι παράδρομοι που έχουν κατακλυστεί.
Γιατί ο δήμος δεν καθορίζει άλλο σημείο σε χώρο ελεύθερο και ανοιχτό να πάνε οι άνθρωποι να στήσουν τις παράγκες τους και να κάνουν την δουλειά τους;
Φυσικά υπάρχει και η θρησκευτική πλευρά. Το βλέπει κανείς φυσικό γύρω από την εκκλησία, τον οίκο του Θεού, να στήνεται το πανηγύρι;".

Κ.Μπ.


NEWSLETTER