Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 13:52

Κίνηση Συντονισμού Πολιτών Πελοποννήσου: Σηκώστε τη μπάρα και περάστε ελεύθερα τα διόδια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Κίνηση Συντονισμού Πολιτών θεωρεί ιδιαίτερα θετική και πετυχημένη τη δράση ανοίγματος των διοδίων στην Νεστάνη. Σημαντική ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση πολιτών από όλη την Πελοπόννησο και ενθαρρυντική η ανταπόκριση όσων πέρασαν εκείνη την ώρα από τα διόδια.
Επαναλαμβάνουμε ότι διεκδικούμε δημόσιους δρόμους ελεύθερους από διόδια. Είμαστε αντίθετοι στις νέες αυξήσεις της ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. και στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων (βλ. σταθμός ΑΣΕΑΣ). Οι αποικιοκρατικές συμβάσεις που παραχωρούν για δεκαετίες τους δρόμους σε ιδιώτες, πλουτίζουν τους μεγαλοεργολάβους και καθιστούν τη μετακίνηση πανάκριβη για πολλούς πολίτες που ήδη βιώνουν τις εξοντωτικές πολιτικές του μνημονίου, κυβέρνησης και τρόικας.
Είναι στο χέρι των πολιτών της Πελοποννήσου να «καταργήσουμε» τα διόδια σηκώνοντας την μπάρα και περνώντας ελεύθερα. Αυτή η ατομική ενέργεια αν γίνει από πολλούς γίνεται συλλογική και παίρνει διαστάσεις ενός ιδιότυπου κινήματος «άρνησης πληρωμής» για υποδομές που το κράτος είναι υποχρεωμένο να μας παρέχει, με χρήματα που προκύπτουν από τη γενική φορολογία και όχι από επιπλέον άδικους έμμεσους φόρους (βλέπε διόδια). Φυσικά ο αγώνας για την κατάργησή των διοδίων και για δημόσιους δρόμους δεν περιορίζεται στην άρνηση πληρωμής αλλά πρέπει και με πολλούς άλλους τρόπους συλλογικής δράσης να πιέσει την πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα με την άρνηση πληρωμής πρέπει και εμείς σαν πολίτες να πάμε κόντρα σε αντιλήψεις που διαπερνούν την κοινωνία μας και προωθούνται από επιχειρήσεις (αυτοκινητοβιομηχανίες, εργολάβους,…) και πολιτεία. Αναφερόμαστε στο θέμα της οδικής ασφάλειας θεωρώντας πως η βελτίωση των οδικών δικτύων αν δε συνοδεύεται και από μια σωστή και ήπια χρήση τους οδηγεί συχνά σε αντίθετα αποτελέσματα.
Επίσης αναφερόμαστε στο θέμα της υποστήριξης των, τόσο υποβαθμισμένων στην περιφέρειά μας, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά του σιδηρόδρομου ως το πιο οικολογικό, φθηνό και ασφαλές μέσο. Γι’ αυτό και είμαστε ενάντια στα σχέδια απαξίωσης και ιδιωτικοποίησής του.
Θα συνεχίσουμε την επόμενη περίοδο να αγωνιζόμαστε για όλα τα παραπάνω στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση της κοινωνίας.


Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο

politespeloponnisou@gmail.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER