Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 08:46

Βραβεύτηκε ο σταθμός βοήθειας άγριων ζώων του Πύργου Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Βραβεύτηκε ο σταθμός βοήθειας άγριων ζώων του Πύργου Τριφυλίας

Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Μεσσηνίας για άγρια ζώα, που λειτουργεί στη φάρμα "Αετοράχη" του Πύργου Τριφυλίας συνεργαζόμενος με το ΕΚΠΑΖ, τιμήθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα.



Η φάρμα "Αετοράχη" εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του σταθμού Γιώργο Γεωργακόπουλο, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τον Αν. Δημητρόπουλο, πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, το Δήμο Αίγινας και τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, για την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Ολοι οι ομιλητές αναγνώρισαν την προσφορά, τη δράση και τη διαχρονική αξία του Κέντρου, τόσο στον τομέα της περίθαλψης άγριων ζώων όσο και στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθητοποίησης, που συνδέονται άμεσα με τις βασικές αξίες του πολιτισμού μας. Αναπτύχθηκαν ακόμη οι προτάσεις τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Αίγινας, για την ενδυνάμωση και την καλύτερη λειτουργία του ΕΚΠΑΖ.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργακόπουλος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της διατήρησης της βιοποικιλότητας στη Μεσσηνία, καθώς και στην ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου για την άγρια πανίδα του νομού.
Να σημειώσουμε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία ή για αναφορά περιστατικού ανήμπορου ή τραυματισμένου πουλιού και ζώου μπορεί κανείς να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 24ωρης λειτουργίας του σταθμού, 6951-003949 και στην ιστοσελίδα www.aetorachifarm.com.
Κ.Μπ.


NEWSLETTER