Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013 08:36

Σύμφωνα με το δικηγόρο του νοσοκομείου: Νόμιμη η εφημερία γενικών γιατρών στα Επείγοντα

Γράφτηκε από την

Νόμιμα εφημερεύουν οι γενικοί γιατροί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας: Αυτό δηλώνει στην "Ε" ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου Χρήστος Αρχοντής, ο οποίος μαζί με το διοικητή Γιώργο Μπέζο είδαν χθες το μεσημέρι τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δημήτρη Σταύρου.


Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες κατάθεση εξώδικου από τους γενικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας. Σύμφωνα με την αναφορά των γιατρών στον εισαγγελέα, η διοίκηση κακώς τους βάζει να εφημερεύουν στα Επείγοντα, αν δεν καλύπτονται από άλλες ειδικότητες.
Ο κ. Αρχοντής και ο κ. Μπέζος υποστήριξαν χθες στον εισαγγελέα ότι οι γενικοί γιατροί εφημερεύουν νόμιμα και του έδωσαν τον σχετικό νόμο (4052 του 2012, άρθρο 6). Μάλιστα ενημέρωσαν τον κ. Σταύρου ότι στο θέμα αυτό υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ και του είπαν ότι θα υπάρχει και σχετικό έγγραφο -το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα- με το οποίο η 6η ΥΠΕ θα συμφωνεί και εγγράφως με την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.
"Να κάνουν δηλαδή ο καθένας μια εφημερία ή δύο το μήνα στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), προκειμένου να ανακουφιστούν οι Παθολογικές Κλινικές οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν έλλειψη προσωπικού, εξαιτίας τραυματισμού των δύο διευθυντριών και μιας παθολόγου", μας είπε ο κ. Αρχοντής. Επισήμανε ακόμη ότι η έγκριση της 6ης ΥΠΕ είναι τυπική, με σκοπό να δοθεί στον εισαγγελέα, και πρόσθεσε ότι οι εφημερίες των γενικών γιατρών δεν θα είναι κάτι το μόνιμο, αλλά γίνονται για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών.
Τέλος, σχολιάζοντας το ότι οι γενικοί γιατροί επικαλούνται ότι δεν υπάρχει Οργανισμός που να προβλέπει ΤΕΠ στο νοσοκομείο, ο Χρ. Αρχοντής σημείωσε ότι "το ΤΕΠ μπορεί να καταλάβει κανείς εύκολα ότι δεν είναι κλινική: Είναι εκεί που γίνεται η πρώτη αξιολόγηση του περιστατικού και αξιολογείται αν είναι επείγον ή μη, για να εισαχθεί στο νοσοκομείο ή να πάει στο σπίτι του".
Ν.Κ.